У Росії оголошено в розшук журналіста Євгена Кисельова: у чому звинувачують, невідомо

Колишнього гендиректора російського телеканалу НТВ Євгена Кисельова, який в останні роки працював на українському телебаченні, оголосили в розшук в Росії.

На початку квітня російська влада внесла його до реєстру “іноземних агентів”, мотивуючи це зв’язками з Україною. З чим пов’язана кримінальна справа, за якою Кисельов оголошений в розшук, поки невідомо, повідомляє Бі-бі-сі.

З картки Кисельова, яка з’явилася в базі розшукуваних осіб МВС Росії, можна зрозуміти тільки те, що розшук ведеться в рамках кримінальної справи, але за якою статтею Кримінального кодексу РФ вона порушена, не уточнюється (це загальна практика).

Кисельов у розмові з кореспондентом Бі-бі-сі в Україні сказав, що не розуміє, у зв’язку з чим порушено кримінальну справу. Він припустив, що підставою могло стати розслідування, розпочате ще в 2016 році. За його словами, він сам вже не пам’ятає, в чому була суть тієї справи. Журналіст при цьому не виключив, що проти нього могли порушити і нову справу, про яку йому нічого не відомо.

“Я нічого не збираюся робити. Я їх усіх посилаю курсом російського корабля”, – сказав Кисельов.

Мін’юст Росії 5 квітня вніс журналіста Кисельова до реєстру фізичних осіб, що виконують функції іноземного агента. Це новий реєстр – окремий від списку ЗМІ, що виконують функції іноземного агента, які російська влада інтенсивно наповнювала з весни 2021 року.

Топ-новини зараз:
• Рятувальники показали наслідки ударів по університетах Миколаєва
• Російські терористи атакували 2 найбільші університети Миколаєва
• Дощі та грози: синоптики розкрили деталі завтрашньої погоди в Україні
• У Вінниці вирішили знести Будинок офіцерів

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *