У центрі Києва протестувальники вимагають повернути Залужного

Фото: suspilne.media

У Києві на Майдані Незалежності зібралося близько ста людей, які протестують проти відставки Валерія Залужного. Про це повідомило “Суспільне”.

– Нехай генерал Залужний знає, що його цінують та підтримують. Якщо він піде у політику, то буде добрим конкурентом для нинішньої влади, — розповіла одна із учасниць акції протесту.

Учасники акції висловлювали своє невдоволення усуненням Залужного, тримаючи плакати з написами “Поверніть Залужного” та вигукуючи відповідні гасла. Деякі з них прийшли з портретом генерала. Одна з учасниць висловила свою думку, заявивши: “Залужний – наш президент”.

Акцію протесту 8 лютого на своїй сторінці у Facebook ініціював політичний аналітик Карл Волох. Він закликав до обговорення зміни стратегії та нових підходів, а також, як пише hromadske, повідомив, що в учасників акції є одне просте питання, яке навіть не вимагає обговорення: вони вважають усунення Залужного великою помилкою влади.

  • 9 лютого Офіс президента опублікував відео з церемонії нагородження військовослужбовців, серед яких був екс-Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.
  • 8 лютого президент України Володимир Зеленський звільнив Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, на його місце було призначено командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Фото Фото 09 Лютого19:40

“Поверніть Залужного!”: на Майдані зібралося кілька десятків людей. Вони висловлюють підтримку Валерію Залужному, якого звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ pic.twitter.com/GL4o7Brti6

— hromadske (@HromadskeUA) February 9, 2024

«Залужний наш президент!»: у центрі Києва провели акцію на підтримку Валерія Залужного

Відео: Міра Копча/hromadske pic.twitter.com/eeeQXFPTVh

— hromadske (@HromadskeUA) February 9, 2024

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *