Володимир Зеленський прибув до Німеччини

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Вдень у п’ятницю, 16 січня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини. Очікується, що він зустрінеться з Олафом Шольцом, сторони підпишуть двосторонню безпекову угоду. Про це президент повідомив у своїх соцмережах.

– Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості, – зазначив Зеленський.

Він додав, що робить «все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир».

Зеленський в Німеччині. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

  • Про заплановані візити президента до двох країн стало відомо вдень 15 лютого. У рамках візиту він виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях. Також заплановані переговори з віцепрезидентом США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів. 
  • У січні поточного року Зеленський виступив зі спеціальним зверненням перед учасниками Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі. Він заявив, що Володимир Путін вкрав принаймні 13 років миру – з початку війни в Сирії – та закликав світ змінитися.  

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *