Верховна Рада ухвалила законопроєкт про лобізм за основу

Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт про лобіювання. Про це повідомили народні депутати у своїх соціальних мережах.

“За” законопроєкт в першому читанні проголосували 309 народних депутатів на пленарному засіданні в середу. Жоден парламентар не проголосував проти та ще 14 утримались.

Народні депутати зазначили, що ухвалення законопроєкту про лобізм – одна із вимог ЄС та альтернатива закону про олігархів.

– ВР проголосувала за основу проєкт закону  про доброчесне лобіювання #10337, який є обовʼязковою євроінтеграційною вимогою до України до березневого саміту Євроради, – зокрема написала співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко у своєму телеграм-каналі.

Мета законопроєкту №10337 – забезпечення правових засад лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик і стандартів, нормативно-правового регулювання взаємодії посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування із зацікавленими сторонами та суб’єктами лобіювання, встановлення прозорих механізмів забезпечення їхньої діяльності та посадових осіб.

Уряді запропонував визначити термінологію у сфері лобіювання, права та обов’язки суб’єктів лобіювання, методи впливу, а також створити Реєстр прозорості, адміністратором якого є Національне агентство з питань запобігання корупції.

  • Кабмін схвалив законопроєкт про лобіювання в Україні 7 грудня 2023 року. Закон про лобіювання зареєстрували у Верховній Раді у жовтні.

Фото: t.me/yzheleznyak

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *