В Раду внесено вже п’ять законопроектів про мобілізацію

Фото: Getty Images

Станом на ранок вівторка, 9 січня, у Верховній Раді зареєстровано п’ять законопроєктів стосовно мобілізації. Про це на своїй сторінці в телеграмі написав народний депутат Ярослав Железняк.

За його даними, суб’єктом подання законодавчої ініціативи є уряд України. Також народні депутати подали чотири альтернативні проєкти закону. Железняк додав, що строк подачі альтернативних законопроєктів закінчився, тому, напевно, це вже весь перелік.

– Згідно з регламентом, відсьогодні можна вже починати розглядати закон. Як мінімум, на комітеті, – наголосив нардеп, додавши, що наразі триває закрите обговорення законопроєкту головою Верховної Ради та представниками парламентських фракцій.

Комітет з питань оборони, на якому буде прийнято рішення по законопроєкту, почав засідання о 10:00.

Законопроекти щодо мобілізації. Фото: t.me/yzheleznyak/6570

  • 25 грудня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, згідно з яким передбачене внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.  Документ також передбачає зменшення призовного віку з 27 до 25 років. 
  • 2 січня депутати пообіцяли врахувати зауваження до закону і переписати його. 
  • 8 січня Комітет Ради з питань антикорупційної політики заявив про корупційні ризики у законопроєкті про мобілізацію. Про які саме норми йде мова, у комітеті не уточнили. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *