Терор РФ можливий через нестачу ППО та політичну волю партнерів, – Зеленський

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що масований російський обстріл і терор мирного населення можливі тому, що в нашій країні немає достатньої кількості систем ППО для захисту. А так відбувається тому, що країни-партнери не мають достатньої політичної волі і рішучості. Про це президент сказав під час свого вечірнього відеозвернення.

– Звісно, ​​ключове питання – це ППО. Фізичний захист об’єктів та відновлення після ударів – це те, що залежить від людей в Україні. Але реальний і повний захист від російських ракет та «шахедів» – це те, що можливе лише за достатньої політичної волі партнерів. Щодня – наша комунікація з цього приводу. Щодня ми використовуємо, щоб переконати у необхідності, а головне – можливості повного захисту українського неба. Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО, тобто, по-чесному, достатньо політичної волі, щоб їх надати. Усі партнери знають, що саме потрібно і хто може ухвалити справді рятівні рішення, – зазначив глава держави.

Зеленський також повідомив, що всі служби, ремонтні бригади, рятувальники ДСНС України, поліція, а також усі залучені працюватимуть 24/7, щоб максимально швидко подолати наслідки російського терору. Загалом понад 30 людей постраждали від ударів, зазначив президент. Станом на даний момент відомо про п’ятьох убитих.

  • Вдень у четвер, 22 березня, Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, присвячене проблемам енергетики. На засіданні було ухвалено кілька закритих рішень, зазначив глава держави.
  • 22 березня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Це була одна з наймасштабніших атак. Терористи застосували понад 150 дронів та ракет різних типів. Силам ППО вдалося збити 55 “Шахедів” та 37 ракет.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував, що українська енергосистема витримала масований удар РФ 22 березня. Тим не менш, низка регіонів зараз частково знеструмлена і необхідно близько доби, щоб повернути електроенергію у всі міста.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *