СБУ повідомила про підозру блогера Віталія Бяльського

Фото: LIGA.net

СБУ повідомила про підозру 48-річного блогера Віталія Бяльського, на обрання запобіжного заходу він не з’явився. Про це 27 листопада повідомили Служба безпеки України та LIGA.net.

– Зловмисник у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями ЗСУ та правоохоронцями. Під час таких інцидентів фігурант робив відеостріми на власній сторінці у Фейсбуку, в яких ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території столиці, — розповіли в СБУ.

Діяльність блогера назвали інформаційно-підривною  та деструктивною, а також звинуватили в дискредитації Сил оборони. Також такий контент «підігравав» російським пропагандистам, а російські спецслужби могли використовувати трансляції для ідентифікації українських захисників та відстежування місць їхнього перебування.

– На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період), – зазначили в СБУ.

Оскільки блогер не з’явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово на підставі ухвали про привід.

Київська міська прокуратура повідомила, що блогер в порушення режиму комендантської години рухався о 02:00 на власному авто по Києву. Він був зупинений працівниками поліції та військовими для перевірки документів. Під час перевірки здійснив відеозапис спілкування з військовослужбовцями, на якому були зафіксовані їх персональні дані. Після цього опублікував відеозапис на своїй сторінці в одній із соціальних мереж.

У квітні 2021 року Віталій Бяльський вже фігурував у ЗМІ після того, як плюнув в обличчя касиру на АЗС після прохання надіти маску. Тоді поліція оформила постанову про порушення правил карантину. У 2015 році про Бяльського писали як про голову Асоціації мобільних кав’ярень. Директор Департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець тоді звинуватив чоловіка в тому, що він погрожував комунальникам, які демонтували кав’ярні-равлики.

22 листопада блогер Мирослав Олешко, який втік з України та закликає чоловіків ховатися від призову, отримав підозру.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *