Санду прибула на зустріч із Зеленським

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Мая Санду прибула на зустріч з Володимиром Зеленським. Відео початку переговорів у Києві оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук президент України. 

– У нас із Молдовою не лише спільний кордон, але й цінності та прагнення. Сьогодні зустрічаюся з президентом Maia Sandu! Ваша солідарність з нашою країною та людьми дуже важлива”, – написав він.

Лідери спілкувалися англійською мовою, хоча обидва президенти володіють російською.

Вона зазначила, что Молдова з першого дня засуджує військову агресію Росії проти України.

“Ми закликаємо міжнародне співтовариство зробити все можливе для відновлення миру, розслідування та покарання за невиправдані злочини, скоєні у цьому конфлікті. Ми стоїмо разом із хоробрим українським народом, який бореться за свою свободу та за свободу Європи. Майбутнє України – у вільному світі, у великій європейській родині”, – додала президент.

Маю Санду супроводжували голова Київської ОВА Олексій Кулеба та заступниця глави МЗС Еміне Джапарова. Санду і Джапарова відвідали також виставку «Україна – розп’яття», що експонується у Києві в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

“Виставка показує спустошення, які зазнали українці через звірства Росії, та страждання, яким піддаються щодня”, – розповіла Джапарова у своєму Твіттері.

Фото: twitter.com/EmineDzheppar

Це перший візит Маї Санду до України під час війни. 23 червня Молдова разом з Україною отримала статус кандидата до ЄС.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *