Рада проголосувала за розмитнення авто в Дії

Фото: t.me/yzheleznyak

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про розмитнення авто в “Дії” у першому читанні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

– Розмитнення авто в Дії — Парламент проголосував за законопроєкт № 10380 у першому читанні! Він прибирає з процесу оцінки автомобіля людський фактор. Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інфо про автівку за VIN-кодом, – написав він у телеграм-каналі.

Федоров додав, що сподівається на швидке голосування і підтримку під час другого читання. Також він подякував народним депутатам за підтримку законопроєкту. Народний депутат Ярослав Железняк написав у своєму телеграм-каналі, що “за” проголосували 269 парламентарів з 226 необхідних для ухвалення законопроєкту.

Михайло Федоров 4 січня повідомив, що в парламенті зареєстрували новий законопроєкт щодо розмитнення авто в “Дії”. Він розповів, що громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок, а бізнес — через портал “Дія”. Зараз, за словами міністра, на процедуру визначення митної вартості впливає людський фактор. За відсутності чітких критеріїв є можливості для зловживання як з боку митних інспекторів, так і з боку декларантів. Законопроєкт створює базу даних митної вартості нових легкових автомобілів із деталями.

Фото: t.me/zedigital

  • 20 грудня 2023 року Верховна Рада скасувала оподаткування радіолокаційних приладів та пластин для бронежилетів.
  • З 2 квітня 2024 року в «Дії» можна подати заяву про пошкоджене майно.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *