Путін закликав Байдена забрати в України ATACMS та приїжджати до нього “на млинці”

Фото: REUTERS

Президент Росії Володимир Путін під час пресконференції у Китаї прокоментував передачу Україні американських ракет ATACMS. Він закликав президента США Джо Байдена забрати ракети назад, тому що “війна програна”. 

– Навіщо поставляти ATACMS? Нехай заберуть назад ATACMS, все інше озброєння, сідають за млинці, приїжджають до нас на чаювання. Якщо програна війна, то про що ми розмовляємо? Смішно, – сказав Путін.

Путін запевнив, що застосування Україною ракет ATACMS не зможе суттєво змінити ситуацію на фронті. Президент країни-агресора запевнив, що його армія зможе відбити атаки.

Про отримання Україною ATACMS стало відомо 17 жовтня. США передали ракети таємно, не анонсуючи це. ATACMS вже атакували аеродроми у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. 

Путін прилетів до Китаю 17 жовтня для участі у конференції “Один пояс – один шлях”. Це другий виїзд президента РФ за кордон після видання Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт. Перший раз він виїжджав до Киргизстану 12 жовтня. Обидві країни не підписали Римський статут, який регулює діяльність МКС, тому не зобов’язані заарештовувати Путіна.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *