Президент Словаччини під час прощального візиту відвідала село Мощун

Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

Президент Словаччини Зузана Чапутова під час візиту до України у п’ятницю, 10 травня, відвідала населені пункти Київської області, які на початку повномасштабної війни постраждали від російських терористів. Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

– За час війни це вже третій візит пані президентки. Буча, Ірпінь, Бородянка. Усі наслідки пришестя «російського світу» вона бачила на власні очі, – зауважив він.

Голова КОДА повідомив, що Чапутова також відвідали Мощун – ще один населений пункт, який зазнав значних руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення російських загарбників. Біля меморіалу «Ангели Перемоги» вона пам’ять загиблих захисників Мощуна, завдяки сміливості та героїзму яких наступ на Київ було зупинено.

На прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві Чапутова наголосила, що світові лідери мають докласти зусиль для припинення російської війни в Україні.

– Трагедія в Україні, російська війна – йдеться про обстріли або бомбардування – під час кожного візиту до України я стикалася з трагедіями людей. Я говорила із жертвами сексуального насильства, з батьками дітей, яких вивезли до Росії. Я відчуваю усю трагедію. Її потрібно зупинити. Весь цивілізований світ має взяти у цьому участь, – сказала вона.

  • Чапутова прибула до України 10 травня із прощальним візитом.
  • У Словаччині у квітні відбулися президентські вибори, під час яких перемогу здобув Петер Пеллегріні, який виступає проти надання військової та фінансової допомоги для України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *