Прем’єр Угорщини Орбан зустрівся з Трампом і закликав його “повернути мир”

Фото: facebook.com/orbanviktor

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у п’ятницю, 8 березня, провів зустріч із потенційним кандидатом на президентських виборах США від республіканців Дональдом Трампом. Однією з тем розмови стали війни та конфлікти – в Україні та на Близькому сході. Про це повідомляє Reuters.

Під час зустрічі у Флориді, Трамп показав угорському політику будинок, а також назвав його “наймудрішим, найкращим і фантастичним лідером”. Трамп також запросив гостя на вечерю, на якій була присутня його дружина Меланія Трамп. Останнім часом колишня перша леді рідко показувалася на заходах, оскільки доглядала хвору матір, яка в січні померла.

– Моя зустріч із президентом Дональдом Трампом робить мене щасливою. Президент Трамп був президентом світу, він вселяв повагу у світі і тим самим створив умови для миру, – заявив Орбан у соцмережах, зазначивши, що якби Трамп залишався президентом, “війни сьогодні не було б”.

  • Байден напередодні розкритикував заплановану зустріч, наголосивши, що Орбан «шукає диктатури» замість демократії.
  • Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що Орбан планує зустрітися із Трампом, щоб обговорити, як припинити війну Росії проти України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *