Прем’єр Угорщини Орбан подарував голові Туреччини Ердоганові коня

Фото: facebook.com/orbanviktor

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан подарував президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану коня під час особистої зустрічі. Про це повідомляє Facebook-сторінка Орбана.

У понеділок, 18 грудня, Ердоган відвідав Угорщину для проведення та налагодження офіційних контактів. Він презентував прем’єр-міністру Орбану електромобіль Togg чорного кольору виробництва Туреччини. Ердоган розповів про цей автомобіль прем’єр-міністру Орбану, який перебував за кермом Togg із номерним знаком «HU TR-100», спеціально оформленим до 100-річчя відносин між двома країнами. А у відповідь той подарував президенту Ердогану угорського породистого коня.

Ердоган та Орбан обмінялися подарунками. Фото: aa.com.tr

Ердоган та Орбан обмінялися подарунками. Фото: aa.com.tr

Прем’єр Угорщини часто йде за турецьким лідером в політичних рішеннях. Зокрема, Угорщина слідом за Туреччиною блокує вступ Швеції до НАТО. Ще наприкінці жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вніс заявку на розгляд парламенту. Документ направили до профільного комітету, який так і не схвалив її. Пізніше стало відомо, що 16 листопада Комітет відклав переговори щодо цього законопроєкту.

При цьому Віктор Орбан заявляв, що схвалення Угорщиною шляхом ратифікації парламентом є простою формальністю, оскільки питання вже обговорювалося і вирішувалося в комітетах. Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрем нещодавно повідомив, що Туреччина вже найближчими тижнями планує схвалити заявку країни на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *