Помер Олексій Навальний

У виправній колонії помер російський політик Олексій Навальний. Про його смерть повідомило Управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу.

– 16.02.2024 року у виправній колонії №3 засуджений Навальний О.О. після прогулянки відчув себе погано, практично одразу знепритомнівши, — йдеться у повідомленні.

У заяві повідомляється, що коли стався інцидент, медичний персонал швидко прибув на місце, але попри проведені реанімаційні процедури стан засудженого не покращився, і він помер. Поки не встановлено точних причин його смерті.

Федеральна служба виконання покарань направила комісію до колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі для розслідування смерті Олексія Навального. За інформацією РосЗМІ, припускається, що у нього відірвався тромб.

Адвокат Олексія Навального Лєонід Соловйов заявив, що не коментуватиме ситуацію щодо рішення сім’ї Навального. Він додав, що їхній адвокат був з ним у середу і все було гаразд, і в даний час вони знаються на події.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що причина смерті Навального залишається невідомою, і мають встановити медики. ФСВП займається перевірками. Путіну доповіли про інцидент, але команда Навального поки що не отримала підтверджень про його смерть.

Олексій Навальний відбував покарання у колонії особливого режиму у селищі Харп за полярним колом. Він був відправлений до штрафного ізолятора 27 разів за час тюремного ув’язнення. Його близькі стверджують, що він провів у ШІЗО 308 днів.

  • 4 серпня 2023 року Московський міськсуд засудив Навального до 19 років колонії за 6 статей екстремізму, доповнюючи попередній вирок на 9 років за шахрайство.

Фото: sizo.ru

 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *