Поляки задержали журналиста Ткача

Фото: facebook.com/mixailotkach

Польські правоохоронці біля кордону з Білоруссю затримали журналіста «Української правди» Михайла Ткача та оператора, які знімали матеріал про транзит продукції між Польщею, Росією та Білоруссю. Про це пише УП.

– Біля кордону Польщі з Білоруссю польські поліцейські зупинили нас і почали перевіряти наші документи та посвідчення журналістів. Потім вони приступили до обшуку, забравши у нас камери, карти пам’яті, телефони та документи. Нас доставили до комендатури, де близько 10 людей обшукали нашу машину та викинули наші речі на капот. Польські поліцейські частково видалили зняті матеріали, – розповів Ткач.

Ткач повідомив на допиті, що вони знімали матеріал про те, як Польща торгує з Росією через Білорусь, тоді як польські фермери блокують українсько-польський кордон і як сільськогосподарська продукція йде з Росії та Білорусі до Польщі.

Після тривалого допиту Ткача та оператора відпустили. Під час допиту їх запитували про те, хто ще знає про знятий матеріал, включаючи українську владу та уряд, джерела інформації, а також тривалість роботи над цією темою. Журналістам не дозволяли зв’язуватися з будь-ким протягом усього часу. Після повернення карток пам’яті стало відомо, що деякі зняті матеріали було видалено.

  • 26 лютого польські фермери заявили, що незабаром блокуватимуть КПП на кордоні з Литвою.
  • 23 лютого прем’єр-міністр України Денис Шмигаль презентував план розблокування польсько-українського кордону.

Фото Фото 27 Лютого18:45

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *