Появу блокпостів у Києві пояснили навчаннями

Фото: t.me/VA_Kyiv

Київська міська військова адміністрація пояснила появу блокпостів у столиці безпековими навчаннями. Вони проходитимуть в різних районах по 28 грудня.

– Ці навчання передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. За умовами, відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпоста, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи, – розповіли в КМВА.

Навчання проводять Угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією, Патрульною і Національною поліцією та іншими структурними підрозділами з 25 грудня.

Завданням навчань назвали удосконалення системи управління, організації, ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки у випадку загострення ситуації та певні заходи щодо захисту цивільного населення.

25 грудня телеграм-канали повідомили про появу блокпостів у Києві, зокрема в Подольському районі. Інформація з’явилася на тлі чуток про появу в Україні блокпостів у рамках посилення мобілізації. Того ж дня глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія закликав Кабінет міністрів опублікувати новий законопроєкт про мобілізацію, зокрема, аби спростувати фейки про блокпости. Також появу блокпостів пов’язували зі стріляниною у центрі Києва.

Фото: t.me/VA_Kyiv

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *