Піпа та ще 28 нардепів звернулися до поліції з заявою на Арестовича

Фото: facebook.com/alexey.arestovich

29 депутатів Верховної Ради звернулися до голови Національної поліції України з заявою на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича. Про це 26 жовтня повідомила народна депутатка з фракції «Голос» Наталія Піпа.

– Я та 28 моїх колег — народних депутатів подали заяву в Національну поліцію на Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Дякую колегам депутатам за зібрані під документом підписи та задекларовану підтримку, — написала вона на своїй сторінці у фейсбук.

Згідно з заявою, яку Піпа опублікувала у коментарях до свого повідомлення, Арестовича закликали притягнути до відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Олексій Арестович у серпні звернувся до ДБР та звинуватив Наталію Піпу в розпалюванні національної ворожнечі та ненависти за мовними ознаками через інцидент у Львові 2 червня. Тоді нардепка зробила зауваження хлопцю, який співав пісні Віктора Цоя.

Піпа написала у своїй заяві до поліції, що звернулася до правоохоронців через нецензурну відповідь вуличного музиканта. Також вона зазначила, що Львівська обласна рада встановила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту ще у 2018 році. 

– Я вважаю, що Нарцис (Арестович, – Авт.) прямо порушив  ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу, або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення), – заявила нардеп.

Свою заяву парламентарі направили голові Національної поліції Івану Вигівському. Вона датована 24 жовтня.

2 жовтня нардеп Олег Дунда (“Слуга народу”) закликав правоохоронців звернути увагу на заяву Арестовича про те, що “справжній фашизм – це записувати всіх росіян у фашисти”. 28 вересня нардепка Інна Совсун (“Голос”) подала на Арестовича заяву через неоднозначні висловлювання про жінок на семінарах.

Фото: facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage

Фото: facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage

Фото: facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *