Під час удару по Трипільській ТЕС закінчилися ракети ППО, – Зеленський

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американській вечірній телевізійній програмі новин PBS NewsHour. Глава держави уперше розповів, скільки ракет Росія запустила по Трипільській ТЕС, та зізнався, що Україна програє війну без підтримки США.

Про удар по Трипільській ТЕС

– Я вам наведу один приклад, дуже простий приклад — Трипільська електростанція. Від неї залежить електроенергія в Київській області. Одинадцять ракет летіли в її бік. Перші сім ми збили. Чотири знищили Трипільську ТЕС. Чому? Тому що у нас не було жодної ракети. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля.

Про програш без допомоги США

– Скажу відверто, без підтримки США у нас не буде шансів на перемогу. Потрібно бути набагато сильнішим за свого ворога. Сьогодні співвідношення артилерії 1:10, літаків 1:30. Чи зможемо ми так втриматися? Ні. У будь-якому випадку з цією статистикою вони будуть відштовхувати назад нас щодня. Як ми можемо їх знищити? Існує спеціальна зброя для захисту неба. Цей план існує, до того ж у всіх партнерів це на руках. Якщо ми хочемо стовідсотково боронити те, що сьогодні під нашим контролем, ми повинні від “1 до 10” перейти до “10:10”. Я надіюсь, що вони (в Конгресі. – Авт.) нас слухають і приймуть рішення найближчими днями, тижнями, але не довше.

Про кредит від США

– Минулого року ми хотіли іншим способом отримати ці гроші, але на сьогодні це неважливо. Нам потрібно вижити, і нам потрібно захистити свій народ, тому ваше рішення, м’яч на вашому полі. Просто прийміть рішення.

Про відбиття союзниками атаки на Ізраїль

– Ізраїль не є країною НАТО. Союзники по НАТО, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Вони показали іранським силам, що Ізраїль не один. І це урок. Це відповідь будь-кому на будь-якому континенті, хто каже, що потрібно дуже обережно допомагати Україні, щоб не втягнути країни НАТО у війну.

Про перемовини з Росією

– Ми розуміємо, що Путін не готовий ні до яких переговорів. Він не хоче. Він не зацікавлений. Йому потрібна перемога. І для нього перемога – це знищити Україну.

  • 9 квітня президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю німецькому виданню BILD. Він розповів, що Україна має план контрнаступу та робить все можливе, щоб не сталося наступу Росії на Харків.  
  • 12 квітня голова Агентства з відновлення Мустафа Найєм повідомив, що Трипільська ТЕС – це дуже великий об’єкт і захистити його повністю лише інженерними спорудами без ППО неможливо.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *