Олена Зеленська зустрілася з королевою Данії Мері у вишиванці від Gaptuvalnya

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Перша леді України Олена Зеленська під час візиту до Данії зустрілася із королевою-консорт Мері. Дружина чинного короля прийняла дружину президента у палаці Фредеріка VIII в Амалієнборгу. Під час аудієнції її супроводжував чоловік – прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен Бо Тенгберг. Про це Зеленська розповіла у соцмережах.

– Як і вся її родина, Королева Данії веде активну громадську діяльність, зокрема патронує понад 30 організацій, серед іншого тих, що надають гуманітарну допомогу, опікуються охороною здоров’я, захистом прав жінок. Вдячна королівській родині за те, що Данія – один із наших найбільших і надійніших партнерів у всіх починаннях, – прокоментувала зустріч Зеленська.

Для аудієнції з дружиною короля Зеленська обрала об’ємну сорочку з вишивкою гладдю від українського бренду Gaptuvalnya, візерунок якої натхненний яворівською хусткою. Свій образ вона доповнила чорними брюками-кюлотами з широким поясом та прикрасами Gunia Project. Королева-консорт одягла брючний костюм пісочного відтінку та білу блузку.

Олена Зеленська відвідала Данію, щоби взяти участь у відкритті Другого інвестиційного форуму з відновлення України. Його мета – зібрати разом данські компанії, зацікавлені в тому, щоб зробити свій внесок у відновлення України.

Зеленська не вперше зустрічається із дружиною датського короля Фредеріка Х, але для Мері це перший прийом українців у новому статусі королеви-консорту. Востаннє перша леді України бачилася з монархом у серпні 2023 року під час офіційного візиту президентського подружжя до Данії. Тоді вони відвідали богослужіння у датському Соборі Гардеслєва на згадку про загиблих від російської агресії українських дітей.

У січні 2024 року королева Маргрете II оголосила про зречення від престолу на користь 55-річного сина Фредеріка в новорічному зверненні до народу. Вона посідала друге місце після покійної королеви Великобританії Єлизавети II у списку монархів, найдовше керуючих країною.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *