Окупаційні війська, можливо, готуються до наступу в Харківській області – ISW

Війська РФ відновили атаки на північний захід і південний захід від Ізюма і, можливо, створюють умови для проведення наступальних операцій далі на захід, у бік Харкова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ISW.

В останні дні російські війська вже зробили безуспішні штурми і спроби бойової розвідки Чепіля, Щурівки й Гусарівки на північний захід від Ізюма, а також відновили штурми Дмитрівки та Бражиковки, що на південний захід від Ізюма.

Окупанти протягом декількох місяців утримували позиції в районі Балаклії та Великої Комишувахи і можуть використовувати ці два райони в якості плацдармів для наступальної операції в бік Харкова.

На думку експертів ISW, вкрай малоймовірно, що війська РФ захоплять Харківську область, або місто Харків, враховуючи темпи просування Росії на Донбасі і зберігаються проблеми з формуванням сил і тиловим забезпеченням.

У ISW раніше зазначали, що президент Росії Володимир Путін, можливо, наказав російським військам взяти Харків і неокуповану частину Харківської області, але навряд чи йому вдасться досягти таких цілей.

Топ-новини зараз:
• Путін пригрозив самою засекреченою російською ракетою
• Кораблі з українським зерном вийшли у Чорне море: перші подробиці
• Ціни зростають: скільки коштує молоко та масло

• Астролог назвала два великі міста, на які в серпні чекає важкі бої

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *