Найбільше українців довіряють Залужному, найменше – Арестовичу

Фото: t.me/Zaluzhnui

Найбільше українців довіряють Валерію Залужному, Кирилу Буданову та Володимиру Зеленському. Про це 15 лютого повідомив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) із посиланням на нове опитування.

– Серед 13 діячів у списку найбільше українців довіряють В. Залужному – 94% довіряють йому і лише 5% не довіряють (порівняно з груднем ситуація практично не змінилася). Також більшість українців довіряють (приблизно однаковою мірою) К. Буданову, В. Зеленському, С. Притулі та (з окремими коментарями) О. Сирському, – йдеться у пресрелізі виконавчого директора Антона Грушецького.

Так, довіра керівнику ГУР становить 66%, президенту – 64%, волонтеру Сергію Притулі – 61%. Новому Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському довіряють 40%, не довіряють – 21%. Разом з цим 35% не знали його у лютому. 

Меру Києва Віталію Кличку довіряють 45%, не довіряють – 51%. Колишньому президенту Петру Порошенку довіряють 31%, рівень недовіри – 68%.

Найменше українці довіряють народному депутату Мар’яні Безуглій (65%), народному депутату Юрію Бойку (73%), народному депутату Юлії Тимошенко (82%) та ексраднику Офісу президента Олексію Арестовичу (83%).

Опитування провели упродовж 5-10 лютого 2024 року. У КМІС зауважили, що під час нього сталася відставка Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Фото: kiis.com.ua

  • У грудні опитування КМІС показало, що, якби українці опинилися у 1991 році, то проголосували б за Чорновола, а не за Кравчука.
  • У травні в Україні вперше провели опитування серед російських військовополонених – лише 10,9% з них мають вищу освіту.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *