Лідер Північної Кореї запевнив Путіна у підтримці Росії у війні проти України

Фото: Гавриїл Григоров/REUTERS

Президент Росії Володимир Путін прибув із візитом до Північної Кореї вперше за 24 роки. У Пхеньяні він провів зустріч тет-а-тет із лідером країни Кім Чен Ином, пише AP.

Як зазначено у повідомленні, зустріч Путіна з Кімом спрямована на подальше розширення економічної та військової співпраці двох країн, демонструючи “єдиний фронт проти Вашингтона”. Виступаючи перед самітом, Путін подякував Кіму за підтримку та заявив, що країни підпишуть угоду про зміцнення партнерства, оскільки обидві “борються проти імперіалістичної гегемоністської політики США та їхніх сателітів”.

Кім зазначив, що відносини між Москвою та Пхеньяном зараз навіть тісніші, ніж за радянських часів, і назвав візит Путіна можливістю зміцнити дружбу. Північнокорейський лідер пообіцяв “повну підтримку та солідарність своєї країни з російським урядом, армією та народом” у війні РФ проти України “для захисту суверенітету, інтересів безпеки та територіальної цілісності РФ”. Однак він не уточнив, як саме виглядатиме ця підтримка. Лідер КНДР також привітав “важливу роль і місію Росії у збереженні стратегічної стабільності та балансу у світі”.

За повідомленнями російських ЗМІ, після переговорів два лідери планують випустити спільну заяву. Очікується, що Путін також вирушить до В’єтнаму увечері, 19 червня.

Фото Фото 19 Червня11:05

  • 18 червня Путін прибув до Північної Кореї з дводенним візитом. В аеропорту Пхеньяну біля трапа літака Путіна зустрів особисто лідер КНДР Кім Чен Ин. Востаннє російський президент був у Пхеньяні 2000 року. Тоді він зустрічався із тодішнім лідером КНДР Кім Чен Іром, батьком чинного глави держави.
  • 12 червня 2023 року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав Росію на бронепоїзді. Зі станції Хасан він приїжджав до Владивостока, де провів зустріч з російським лідером Володимиром Путіним.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *