Лідер більшості у Сенаті США прибув до України

Фото: twitter.com/SenSchumer

Лідер більшості у Сенаті США демократ Чак Шумер разом із американською делегацією прибув до Львова. Він зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським. Про це йдеться у соціальній мережі Х Шумера.

– Я очолюю цю делегацію для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським з метою продемонструвати українському народу, що США стоять на його боці, а також щоб показати нашим союзникам у НАТО та Європі, що ми підтримуємо їх, – написав він.

Шумер також зазначив, що США прагнуть дізнатися про необхідне озброєння для України, а також захистити свою демократію та національну безпеку.

В Офісі президента повідомили, що 23 лютого глава держави Володимир Зеленський перебуває у Львові із робочим візитом. Він разом із прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном поклали квіти до могил українських воїнів на Марсовому полі Личаківського цвинтаря. Також вони вшанували пам’ять українського воїна, який загинув 2022 року.

Крім того, у Львівській області з виїзним засіданням перебуває прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, на ньому здебільшого обговорюється ситуація на кордоні.

  • 13 лютого Сенат США ухвалив законопроект на 95,3 млрд доларів, що включає 60 млрд на допомогу Україні. Він також передбачає допомогу Ізраїлю та гуманітарну допомогу Газі та Західному березі, а також підтримку партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні. Законопроект очікує на підтримку Палати представників перед підписом президента Байдена.
  • 5 лютого журналісти Коротко про писали про те, бути чи не бути допомоги від США та наскільки її відсутність зашкодить Україні на фронті.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *