Кучма перевыпустил книгу “Украина -не Россия”

Фото: Дарка Олифер/Facebook

Експрезидент України Леонід Кучма презентував книгу “Україна – не Росія. Через двадцять років”. Про це повідомила його речниця Дарка Оліфер.

– У новому виданні більше немає жодних звернень до росіян. Спроби донести до них якусь правду виявилися марними. Також було скорочено та/або видалено розділи, які мали поточну актуальність на межі тисячоліть, але тепер втратили свою актуальність, — написала вона.

Кучма заявив, що якщо попереднє видання “Україна – не Росія” адресувалося переважно російському читачеві, то “Україна – не Росія”. Через двадцять років» написана для українського читача.

За його словами, рішення написати нову книгу виникло після того, як у січні цього року російська ракета потрапила до багатоповерхівки у Дніпрі.

Оновлене видання вийшло у київському видавництві “АДЕФ-Україна”. На обкладинці книги фото начальника ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Ігоря Гетало, який виявив цю книгу 14 січня 2023 року в Дніпрі під час розбору завалів зруйнованого російською артилерією під’їзду житлового будинку.

Перша книга “Україна – не Росія” вийшла 2003 року російською мовою в московському видавництві “Час” у період президентства Кучми. 2004 року це ж видавництво випустило перевидання українською мовою. Наклад книги становив 10 тисяч екземплярів. У книзі розглядалися погляди на історію України, події XX століття та початку XXI століття, а також вирізнялися відмінності в українському та російському національних характерах. Кучма також торкався різних поглядів на культурно-історичне минуле та взаємні претензії між українцями та росіянами.

2010 року Кучма випустив книгу “Зламане десятиліття” про перші десять років ХХI століття.

Дарка Оліфер / Facebook

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *