Колишньому військкому Борисову вручили нову підозру на виході із СІЗО у Києві – він хотів утекти за кордон

Ексначальника Одеського ТЦК Євгена Борисова затримали на виході із СІЗО після того, як за нього внесли 12 мільйонів гривень застави за попереднім обвинуваченням. За даними ДБР та Офісу Генпрокурора, Борисов хотів втекти за кордон. Йому оголосили нову підозру в незаконній легалізації майна.

– Бюро отримало інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон. Працівники ДБР затримали експосадовця у Києві сьогодні, 28 травня. Його повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму у понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 КК України), – йдеться у повідомленні.

Слідчі встановили, що Борисов за час перебування на посаді володів майном вартістю понад 142 мільйони гривень, яке було одержано злочинним шляхом. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

  • 22 липня 2023 року Борисову оголосили про підозру в незаконному збагаченні на 188 мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби. 24 липня Борисова затримали у Києві.
  • За даними слідства, Борисов під час воєнного стану незаконно виїхав за кордон і майже місяць перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та в Іспанії. Члени родини Борисова купили автомобілі преміум-класу та нерухомість в Іспанії, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.
  • Спочатку суд призначив Борисову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 мільйонів гривень, однак поступово суму застави зменшили до 12 мільйонів гривень.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *