Глава МЗС Японії провела пресконференцію в укритті через повітряну тривогу у Києві

Фото: REUTERS

Глава МЗС Японії Йоко Камікава, яка приїхала до Києва вранці 7 січня, вимушена була проводити пресконференцію в укритті через повітряну тривогу. Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

– Тільки що завершилася наша зустріч [з головою МЗС України Дмитром Кулебою – Авт). Під час зустрічі лунала повітряна тривога, тому ми терміново вирішили провести цю пресконференцію в укритті. Я зараз відчуваю напруженість та серйозність ситуації в Україні… Я ще раз рішуче засуджую триваючі ракетні та безпілотні атаки Росії на різні регіони, у тому числі Київ, наприкінці року та під час новорічних свят і висловлюю щирі співчуття жертвам цих атак, – сказала Камікава.

Очільниця японського МЗС під час візиту до України відвідала Бучу, зустрілася з прем’єрміністром Дмитром Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

  • Під час візиту до України ​​Камікава заявила, що Японія внесе 37 мільйонів доларів до трастового фонду НАТО на системи виявлення безпілотників в Україні. Також вона нагадала, що Японія передала українцям п’ять мобільних газотурбінних генераторів і сім трансформаторів, які допоможуть пережити зиму.

Фото: REUTERS

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *