Екс-чиновники передали РФ карти газових мереж для ракетних ударів

Фото: т.ме/СБУкр

Служба безпеки викрила двох екс-чиновників, які співпрацювали з росіянами під час боїв за Харків. Це посадові особи однієї з філій державної компанії “Харківгаз”. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

– Колишні чиновники надавали російським окупантам інформацію про газові мережі Харківщини, допомагаючи їм організувати обстріл. Один із них був призначений керівником “газової служби” окупованих територій, а інший – “головним інженером”. Вони передали карти газових мереж росіянам, які використовували їх для обстрілу регіону, — йдеться у повідомленні.

Росіяни використали картографічні дані для створення інженерних перешкод та мінних полів, задуманих для протидії контрнаступам ЗСУ. Фігуранти також виділяли “блакитне паливо” з українських газопроводів для потреб загарбників. Для цього вони відновили роботу газорозподільної станції у захопленому Чугуївському районі.

Повідомляється, що вони використовували вкрадене паливо для обігріву баз та адміністративних будівель. Після звільнення обидва колабораціоністи намагалися втекти у Вовчанську, а потім знайшли притулок у орендованій квартирі у Харкові.

Співробітники СБУ виявили та затримали злочинців. Їм висунуто звинувачення, вони перебувають під вартою. У разі визнання винними їм загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

  • 6 березня головне управління розвідки України повідомило про ліквідацію організатора “виборів Путіна” у Бердянську Самойленко Світлани.
  • 4 березня СБУ оголосила підозру 25 колаборантам, які вступили до “МВС РФ” Херсонської області.

Фото: t.me/SBUkr

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *