Девід Камерон прибув до Києва — це його перший візит на посаді голови МЗС Британії

Фото: president.gov.ua

Перший закордонний візит на посаді глави МЗС Великої Британії Девід Камерон здійснив в Україну. Експрем’єр Британії зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Про це уранці 16 листопада повідомив Офіс президента та сам Володимир Зеленський.

– Перший робочий візит на новій посаді Девід Камерон, державний секретар у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії, здійснив в Україну. Хороша зустріч. Зброя для фронту, посилення ППО, захист наших людей і критичної інфраструктури. Вдячний Британії за підтримку! – написав Зеленський у фейсбуці та опублікував відео зустрічі в Офісі президента.

На сайті президента України повідомили, що Володимир Зеленський привітав Девіда Камерона з призначенням і подякував за те, що свій перший робочий візит на новій посаді він здійснив до Києва.

– Це дуже важливо, особливо зараз, коли світ приділяє свою увагу не лише ситуації на полі бою в Україні. Ми вдячні за непохитну підтримку України з боку Сполученого Королівства. Вдячні за теплий прийом українських громадян у Великій Британії. І раді тому, що ви приїхали в Україну, – сказав Володимир Зеленський.

Президент високо оцінив оборонну співпрацю зі Сполученим Королівством, що дає ЗСУ змогу ефективно захищатися від нападу РФ, зокрема завдяки далекобійній зброї. Глава держави наголосив, що ще одним важливим пріоритетом напередодні зимового періоду є посилення української системи ППО для захисту громадян та критичної інфраструктури від російських обстрілів.

Було обговорено безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного «зернового коридору». Володимир Зеленський подякував британському уряду за активну підтримку функціонування цього маршруту та спільні зусилля з упровадження страхування цивільних суден, що ним проходять.

13 листопада Девід Камерон став главою МЗС Британії після семирічної відсутності у політиці. Він був прем’єр-міністром у 2010-2016 роках.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *