69% українців хочуть змінити парламент й 23% – президента – Новини на KP.UA

Опитування: 69% українців хочуть змінити парламент після перемоги й 23% – президента

Фото: president.gov.ua

Більшість українців підтримала оновлення центральної влади після перемоги у війни з Росією. Найбільший запит стосується Верховної Ради, а найменший –  президента. Про це 19 червня повідомив виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький.

– Переважна більшість українців (73%) підтримують оновлення центральної влади на тому чи іншому рівні. Разом з цим найбільший запит на оновлення стосується Верховної Ради – 69% респондентів хотіли б змінити парламент після Перемоги. Далі йде Уряд – його хотіли б змінити 47% респондентів. Найменше респондентів – 23% – хотіли б змінити після Перемоги Президента, – йдеться у пресрелізі за результатами опитування.

У всіх регіонах ситуація досить близька – не більше чверті підтримують зміну президента Володимира Зеленського. 

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне опитування упродовж 26 травня – 5 червня методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Опитано 1029 респондентів у віці 18 років і старше, що мешкають у всіх регіонах України, крім Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Фото: kiis.com.ua

В Україні вперше провели опитування російських військовополонених – лише 10,9% мають вищу освіту. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *