Зруйновані зіркові будинки: Харчишин зробив будівниче шоу, Синельников зіграв весілля, а Поклади знайшли розтяжки

Багато українських зірок втратило на початку війни свої будинки або їх сильно було пошкоджено. “Інформатор Україна” дізнався, що зараз з їхньою нерухомістю. З’ясувалося, що деякі з них влаштували ціле шоу навколо відбудови своїх помешкань, а інші втекли до Росії. А деякі шоумени вже живуть у своїх помешканнях й, навіть, відгуляли вессілля.

Валерій Харчишин знімає реаліті-шоу про свій будинок

На самому початку війни лідер гурту “Друга Ріка” втратив свій приватний будинок, котрий був у нього під Гостомелем. Ще до того як місто потрапило під окупацію він повністю згорів під час запеклих боїв. Добре, що в той момент музиканта та його сім’ї не було вдома. 

Харчишину довелось будувати новий дім з нуля

Харчишину довелось будувати новий дім з нуля

“Цей будинок під Гостомелем – частина мого життя. В ньому виросли і жили троє моїх синів. Я будував його за всі гроші, шо я заробляв. Я боровся за нього, коли у мене відбирали землю, коли намахували будівельники-шахраї – перебудовував майже усе. Він повністю згорів. Орки влучили в нього. У моїх дітей тепер немає “їхньої України”. Їм нема куди повернутися”, – ділився музикант.

Але зірці вдалося відновити дім. Після того як Гостомель було звільнено, згодом співак зробив у YouTube повноцінне будівницьке шоу де досі показує кожний крок зведення нового дому. Споруда вже готова, але шоу ще виходить. В останніх випусках він розповідав про необхідність виклику саперів, котрі досліджують територію біля будинку, бо були випадки, коли знаходили у фундаменті міни, котрі не вибухнули. Також рокер тепер займається внутрішнім облаштуванням й дає поради чим, наприклад, тепловий насос кращий. Напевно це шоу триватиме ще довго, бо судячи з кадрів навколо будинку там ще треба прибрати та прикрасити територію якимись рослинами.

Ігор Кондратюк залишив пошкодження стіни, щоб не забувати

Телепродюсер живе в селі під Києвом, 25 кілометрів до центру по житомирській трасі. Під його будинок прилетів ворожий снаряд. Причому трапилося це як раз в день його народження, коли Ігор відзначав ювілей. Як раз 14 березня 2022 року йому виповнилося 60 років. Добре, що він з дружиною та своєю собакою тоді вже знаходилися у Львові. Про те, що сталося, він дізнався від сусідів, котрі подзвонили та розповіли, що стався прильот. 

Ігор Кондратюк залишив стіну пошкодженою, щоб не забувати про війну

Ігор Кондратюк залишив стіну пошкодженою, щоб не забувати про війну

“В той момент ми ще не знали, що сталося з будинком, тому дружина трішечки поплакала”, – згадує Кондратюк.

Насправді ж снаряд не влучив у сам будинок, а впав поруч. Але від уламків він все одно постраждав: вибиті вінка, поламано кондиціонер, постраждав дах та побило стіну. Не дивлячись на те що трапилося, вже у травні сім’я повернулася до рідного дому.

У травні 2022 року ми поставили вікна з ДСП, прибрали весь безлад та уламки скла, а в кінці літа ми вже вставили вікна. Так що зараз ми живемо досить спокійно. Стіна, яка була не зруйнована, але трішечки побита ми залишили зацементованою, але косметичний ремонт не стали робити. Хай, поки що, нагадує нам за війну”, – каже нам Ігор Кондратюк. 

Євген Синельников відгуляв весілля у відновленому будинку

Будинок телепродюсера Євгена Синельникова окупанти спаплюжили, а дім його батьків повністю зруйнували. На початку війни Синельников зібрав всіх родичів у своєму будинку в Бучі. Тому на момент, коли росіяни захопили це місто там було дванадцять людей, від маленьких дітей Євгена та другої дружини, до його похилих батьків. 

Тоді велику родину врятувала його популярність – росіяни впізнали у ньому режисера та ведучого популярного тревел-шоу “Орел та Решка”, яке виходило одночасно на українському на російському телебаченні. Їм дозволили виїхати з Бучі.

Але це не врятувало сам будинок. В ньому зруйновано дах, стіни, вибиті вікна, а окрім того з нього винесли все що мало хоч якусь цінність з точки зору загарбників. Вони вкрали велосипеди, пилосос, мийку та всю знімальну техніку. Навіть електрочайник взяли, але залишили його підставку. Більше того, забрали шкарпетки, нижню білизну та всі виделки з ножами. Забрали й всі випуски “Орла та Решки”.

А от від будинку батьків, котрі жили у сусідньому Гостомелі не залишилося взагалі нічого. Зі старого життя в них не залишилося нічого. Знищені разом з хатою всі речі й навіть сімейний фотоальбом.

Євген Синельников відбудував свій дім й зіграв там весілля

Євген Синельников відбудував свій дім й зіграв там весілля

Після звільнення Бучі та Гостомеля Синельников повернувся до свого будинку з новою дружиною та відбудував його, а окрім того він зіграв на подвір’ї весілля, до цього він був з нею у громадянському шлюбі. Навіть повернувся їхній кіт Сєня який став дуже популярним завдяки фотографам котрі знімали його на тлі розбитої ворожої техніки, коли наші війська звільнили Бучу. А батькам купив маленький будиночок на Закарпатті. 

Юрій Фальоса після втрати будинку втік до Росії

Юрій Фальоса відомий в тому числі тим, що був першим продюсером Ані Лорак в одночас втратив квартиру та офіс. 16 березня 2022 року під час обстрілу Києва уламки ракет влучили в його будинок на Подолі: впав дах, обвалився другий поверх і немає вікон. Тоді продюсер написав у Facebook: “Будемо відбудовувати”.

Юрій Фальоса вирішив не відбудовувати свій дім й поїхав до Росії

Юрій Фальоса вирішив не відбудовувати свій дім й поїхав до Росії

Але вже у квітні стало відомо, що він втік до Росії. А точніше, до Йошкар-Оли. Про це розповіла співачка Маша Гойя, розкруткою котрої він займався. Вона розказала, що досі з ним спілкується й її він пояснив свою втечу тім, що він засумував за мамою та перебрався до неї.

У будинку Ігоря та Світлани Поклад знайшли чотири розтяжки

Видатний український композитор Ігор Поклад та його дружина Світлана з перших днів війни потрапили під окупацію, оскільки в той момент знаходилися не у київській квартирі, а у будинку, що розташований у Ворзелі. Спочатку майже два тижні вони провели там, точніше у підвалі власного будинку. А після цього один з волонтерів вивіз їх до Києва.

Ігор та Світлана Поклади довго не могли повернутися до свого будинку - працювали сапери

Ігор та Світлана Поклади довго не могли повернутися до свого будинку – працювали сапери

Коли місто звільнили Поклади не одразу змогли повернутися до свого будинку. Справа в тому, що офіцери ФСБ облаштували собі там щось на кшталт будинку для відпочинку бо там стояв більярд, піаніно, музична апаратура. Це яскраво було показано у художньому фільмі “Буча”. Але страшнішим було те, що вони залишили після себе. Після огляду саперів у будинку було знайдено чотири розтяжки. Одна граната лежала під кришкою піаніно, друга у вазі для квітів, ще дві в інших місцях.

Крім того, у дворі будинку під час окупації, за словами Світлана Поклад, стояв чи то танк, чи то БТР, який заїхав туди зламавши паркан та декілька ялинок, котрі ще декілька десятків років тому посадив популярний радянський комік Тарапунька (Юрій Тимошенко). Але це були не єдині сліди, котрі вони залишили після себе. У вітальній кімнаті, де стояли нагороди композитора вони наклали кучу гівна на стіл та розірвали на сторінки перший примірник авторської книги. 

У дитячу Сергія Писаренка влетів снаряд

Російський комік, котрий багато років працював в Україні, а з 2018 року був одним з акторів “Дизель-шоу” виїхав с сім’єю до Естонії. В нього був двоповерховий будинок під Києвом. В перші ж дні війни він виїхав з дружиною та донькою з України. При цьому засудив війну й закликав росіян визнати, що це не СВО, а повноцінна війна й зупинити її. Після цього через свою сторінку у Facebook він поскаржився, що росіяни розбомбили його будинок. Прямо у дах, де була дитяча спальня влучив й не розірвався снаряд.

Ракета застрягла над спальнею доньки Сергія Пісаренко

Ракета застрягла над спальнею доньки Сергія Пісаренко

“Через кілька днів після початку війни вивіз свою сім’ю з під Києва в Таллінн. І весь час думав: а може даремно? Наше селище в стороні. Може пронесе… Не пронесло. Один бій змінив наше селище і наш будинок”, — написав Сергій Писаренко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *