Зірки гаснуть у психлікарнях: знаменитості, у яких серйозні проблеми з головою

Зірками захоплюються, стежать за їхнім життям, копіюють їхній стиль. Зірок також ненавидять, заздрять їхньому успіху, вважають вискочками. Іноді їх навіть убивають фанати. Нерідко платою за всесвітню славу стають проблеми із психікою. Не в змозі впоратися з ними, зірки починають шукати втіху в алкоголі та наркотиках – і, зрозуміло, ситуація лише посилюється. Втім, залежність не єдина, що є причиною слабкого ментального здоров’я селебріті. Бувають інші обставини, через які знаменитості опиняються в психіатричних клініках.

Брітні Спірс

Нервовий зрив Брітні Спірс у 2007 році спостерігали усі. Брітні тоді розлучилася зі своїм чоловіком – танцюристом Кевіном Федерлайном. Їх двоє синів перебували з Кевіном, коли Спірс хотіла відвідати хлопчиків. Федерлайн її не впустив – тоді співачка попрямувала до найближчого салону, де попросила поголити її. Перукар відмовилася – і Брітні зробила це сама.

Брітні Спірс голить голову

Брітні Спірс голить голову

Суд передав право опіки над дітьми Кевін Федерлайн. 3 січня 2008 року Брітні була госпіталізована до однієї з клінік Лос-Анджелеса, коли відмовилася добровільно віддати синів колишньому чоловікові після закінчення часу відвідування, дозволеного їй судом. Спірс виписали з лікарні через два дні, проте помістили знову наприкінці того ж місяця в психіатричне відділення медичного центру UCLA. Брітні визнали недієздатною, а її опікуном призначили батька Джеймі Спірса.

Співачка була під опікою 13 років

Співачка була під опікою 13 років

Зараз цей страшний період у житті зірки позаду: у листопаді 2021 року суд офіційно припинив 13-річне опікунство над Брітні Спірс з боку її батька Джеймі. Проте прихильники, спостерігаючи за поведінкою поп принцеси, дедалі частіше говорять про те, що опіку варто повернути.

Кортні Лав

Дружина Курта Кобейна звикла до наркотиків ще в підлітковому віці. У 1992 році її мало не позбавили батьківських прав за те, що Кортні вживала сильнодіючі наркотичні речовини, будучи вагітною.

9 липня 2004 року Лав виповнилося 40 років. Того дня вона спробувала накласти на себе руки. На щастя, зірку вдалося врятувати. Після цього її визнали загрозою не тільки для оточуючих, але й для себе самої. Кортні Лав помістили до психіатричної лікарні Bellevue Hospital у Нью-Йорку. Щоправда, вже за кілька днів випустили. За словами Кортні, в результаті їй вдалося впоратися зі своєю залежністю. Вона зізналася, що не вживає наркотиків із 2007 року.

Кортні Лав. Фото: Getty Images

Кортні Лав. Фото: Getty Images

Кетрін Зета-Джонс

У серпні 2010 року у чоловіка Кетрін Зети-Джонс – актора Майкла Дугласа – діагностували рак. Страшна хвороба чоловіка, само собою, не найкраще позначилася на психічному здоров’ї Кетрін. 2011-го актриса лягла до лікарні Silver Hill у Коннектикуті, щоб пройти лікування від маніакально-депресивного психозу.

У квітні 2013 року зірці знову довелося звернутися за медичною допомогою: у неї відбулося загострення біполярного розладу. У серпні того ж року Майкл Дуглас, який на той момент вже переміг рак, заявив про намір подати на розлучення із Зетою-Джонс. Майкл пішов на це, оскільки був «не в силах терпіти більше глобальну депресію, яка яскраво виражена через хворобу Кетрін». У листопаді подружжя примирилося.

Кетрін Зета-Джонс

Кетрін Зета-Джонс

Аманда Байнс

Зірка нульових Аманда Байнс у 2010-х роках звикла до наркотиків та алкоголю, що сильно позначилося на її зовнішності. Актрису перестали запрошувати до кіно. Аманда почала писати образливі коментарі на адресу колег у соцмережах. Однак це було лише початком. Байнс довелося помістити до психіатричної клініки, коли вона облила бензином власного пса і намагалася його підпалити.

Зараз зірці фільм «Вона – чоловік» 38 років, у 2022 році її було звільнено з-під опіки батьків. Але, судячи з інформації ЗМІ, акторці так і не вдалося налагодити своє ментальне здоров’я.

Аманда Байнс

Аманда Байнс

Міша Бартон

Ще одна колись дуже популярна дівчина та кумир підлітків Міша Бартон, як і багато інших, не змогла впоратися з усім тим тягарем, що звалюється на плечі знаменитостей. Зірка серіалу «Самотні серця» у 2009 році двічі потрапляла до психіатричної лікарні: коли лікувалась від наркозалежності та після бійки зі стоматологом, на якого накинулася, коли він спробував зробити їй анестезію.

Останній гучний випадок стався у 2017 році. Швидку та поліцію викликали стривожені сусіди актриси. У Миші трапилася істерика у дворі власного будинку: Бартон висіла на паркані в одній сорочці та краватці, кричала про кінець світу і про те, що її мати – відьма. Дівчину госпіталізували із психічним розладом.

Міша Бартон

Міша Бартон

Дрю Беррімор

Вперше Дрю спробувала наркотики, коли їй було всього 12 років, а в 14 Беррімор намагалася накласти на себе руки. Дівчинка вважала, що вона негарна, і на цьому тлі у неї розвинулася депресія. Тоді вона вперше потрапила до психіатричної клініки.

Вже у дорослому віці зірка самостійно звернулася до допомоги фахівців: у лікарні Дрю допомагали впоратися зі страхом перед замкнутими просторами.

Дрю Беррімор. Фото: Getty Images

Дрю Беррімор. Фото: Getty Images

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *