Забрали мій дім: Маша Єфросиніна емоційно згадала про Крим та померлих родичів на окупованому півострові

Блогерка Маша Єфросиніна часто згадує про Крим у своїх соцмережах та під час виступів на різних заходах. 44-річна уродженка окупованого півострова родом з Керчі. Там вона не тільки народилась, але й провела дитинство та закінчила школу. А вже згодом переїхала до Києва.

В День кримського спротиву російській окупації, який відзначають 26 лютого, Єфросиніна присвятила Криму зворушливу публікацію. В ній Маша, зокрема, згадала і про своїх родичів, яких вже не має в живих. Також Єфросиніна опублікувала архівні фото з батьками та свого шкільного випускного.

“Я саме з тих людей, для кого війна почалася у 2014 році. Тоді я втратила свій Крим. Піддані тоді вже божеволіючого диктатора прийшли, окупували й забрали його. Забрали мій дім та мій фізичний звʼязок з містом Керч, де я народилася та провела дитинство та юність. Через мої дописи, виступи та публічні висловлювання проти анексії Криму ворог одразу вніс мене в списки. Ще тоді вніс у свої довбані списки. Тож я не була на своїй Батьківщини понад десять років”.

Маша Єфросиніна з батьками

Маша Єфросиніна з батьками

Єфросиніна не може прогулятися вулицями рідного міста та завітати на кладовище, де спочивають її близькі родичі. З деякими з них вона не змогла особисто попрощатися через криваву політику Кремля.

“Найболючішим було в тому памʼятному 2014 році не мати змоги поїхати на поховання моїх бабусі та дідуся, яки пішли з життя один за одним через кілька місяців після окупації. Найнестерпніше – це не мати змоги провідувати могилу мого батька, куди щорічно з 2000 року ми приїздили покласти квіти… Все, що всередині мене залишається незмінним – це велика мрія поїхати додому, до мого українського Криму”, – підсумувала Маша.

Шкільний випускний Євросиніної у місті Керч

Шкільний випускний Євросиніної у місті Керч

Переслідування Єфросиніної в росії

На початку минулого року фінансова розвідка рф звинуватила Машу у причетності до екстремістської діяльності та тероризму. Кількома місяцями пізніше “засудили” до семи років колонії. Вирок був винесений у справі про поширення військових “фейків” за мотивами політичної ненависті. Пресслужба Басманного районного суду Москви повідомила, що Єфросиніній також заборонили вести сторінки в соцмережах протягом трьох років. На це тоді креативно відреагував друг Маші, волонтер Сергій Притула.

“Організаторка катівень для православних младєнців і скрєпних бабушек! Штрикала в очі героїв новоросії статуеткою лєніна. Систематично підривала дупи росіян! Терористка #1 за версією Колі Баскова! Маша “угроза национальной безопасности росії” Єфросиніна!”, – прокоментував тоді Притула.

Маша Єфросиніна оцінила пост друга та залишила лаконічний коментар: “Батя, я старалась!”. З того часу у росЗМІ, посилаючись на місцеві судові реєстри, про шоувумен не згадували.

Дані про Машу Єфросиніну в російських реєстрах

Дані про Машу Єфросиніну в російських реєстрах

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *