Університет “Метінвест Політехніка” розпочав роботу й залучив 440 студентів

В університеті “Метінвест Політехніка” розробили нові освітні програми, які будуть поєднувати кілька спеціальностей і дадуть змогу підготувати мультикомпетентних інженерів-лідерів для реалізації проєктів із відновлення української промисловості й інфраструктури міст загалом. Про це йдеться в матеріалі GMK Center.

2021 року група “Метінвест” заснувала університет “Метінвест Політехніка”, який готує фахівців з інженерних і технічних спеціальностей. У Маріуполі одразу почали будувати 12-поверховий навчальний корпус, гуртожиток і спорткомплекс. Незакінчену будівлю серйозно пошкодили обстріли, а місто окупували російські війська.

Проте “Метінвест Політехніка” працює: 2023 року він набрав 440 студентів, а відновлення будівництва планують одразу після перемоги. Також після початку війни компанія запустила роботу “Метінвест Політехніки” в режимі комбінованого онлайн- і офлайн-навчання, дотримуючись усіх заходів безпеки для студентів і викладачів, повідомили журналістам у пресслужбі. Університету вдалося практично повністю зберегти свій професорсько-викладацький склад.

Протягом перших місяців повномасштабного вторгнення виш і далі готувався до навчання на ліцензованих освітніх програмах для бакалаврів і магістрів та відновив тренінги й курси підвищення кваліфікації із семи напрямів для співробітників “Метінвесту”.

“Попри виклики часу, навчання у виші триває. У першому наборі – 440 студентів, які вивчають інженерно-технічні науки. Серед них є і випускники шкіл, і люди із професійно-технічною або вищою технічною освітою. Але є й такі, які вирішили змінити гуманітарний фах заради здобуття якісної освіти в новому гірничо-металургійному університеті”, – пише видання.

За даними вишу, найзатребуванішими спеціальностями виявилися металургія, комп’ютерні науки, цивільна безпека, охорона праці, вартісне управління бізнесом, матеріалознавство, автоматизація й комп’ютерно-інтегровані технології, а також технології захисту довкілля, менеджмент і бізнес-аналітика.

“Наразі студенти через безпекову ситуацію здобувають знання дистанційно на сучасних цифрових освітніх платформах. Навчання організовано за гнучким графіком, що дозволяє студентам здобувати освіту, не відриваючись від основної роботи”, – вказує GMK Center.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *