У Тягинській громаді, яка постраждала від наслідків підриву Каховської ГЕС, розпочали видавання гуманітарної допомоги від Фонду Ріната Ахметова

Бригади мобільної видавання Фонду Ріната Ахметова почали роздавати продуктові набори в населених пунктах Тягинської територіальної громади Херсонської області. Про це повідомили 9 червня у пресслужбі організації.

“Територія цієї громади після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції суттєво підтоплена і люди вкрай потребують допомоги. Також бригади мобільної видачі привезли продуктові набори до Снігурівки, що в сусідній Миколаївській області. Допомога там призначена для евакуйованих та людей, які постраждали від підриву ГЕС”, – ідеться в повідомленні.

На сьогодні жителям Херсонської області, які постраждали від наслідків вибуху ГЕС, Фонд Ріната Ахметова передав 4 тис. продуктових наборів.

З 2014 року Фонд передав жителям України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів СКМ і футбольного клубу “Шахтар” охопила понад 18 млн осіб.

Допомогу надають у межах програми “Рінат Ахметов – Порятунок життів”.

Контекст:

Війська РФ уночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС, станцію зруйновано і, як заявили в “Укргідроенерго”, відновити її неможливо. Унаслідок підриву зруйновано дамбу Каховського водосховища, стався неконтрольований паводок, 9 червня в Херсонській ОВА повідомили, що вода почала спадати, і на цей момент затоплено 3624 будинки у 32 населених пунктах Херсонської області.

У Херсонській області оголосили евакуацію. На окупованій частині регіону, який найбільше постраждав від повені, її провалили, заявляв президент України Володимир Зеленський. Відомо щонайменше про вісьмох загиблих на цій території (в Олешках).

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *