У Львові будують школу на 3D-принтері

У Львові зводять перший в Україні навчальний корпус початкової школи за допомогою 3D-принтера. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської адміністрації.

Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи №23 на вул. Варшавській, 126. За попередніми розрахунками, це буде найбільша навчальна споруда у світі, побудована за допомогою 3D-принтера.

Завершити будівництво стін та дахи корпусу планують у червні. Новий корпус школи відкриється для відвідування 100 учнів уже 2024 року.

За концепцією проекту навчальний корпус матиме один поверх, де будуть розміщені класні кімнати, вчительська, санвузли та хол з інклюзивним простором, здатним прийняти всі категорії учнів, у тому числі дітей із особливими потребами. Крім того, 90% необхідних для будівництва матеріалів виготовлено в Україні.

Це дуже важливий проект для відновлення України. Ми плануємо відкрити тренінговий центр, щоб навчити людей в Україні працювати з цими технологіями та розвивати 3D будівництво в Україні. Плануємо збудувати міст у Херсоні за допомогою цієї технології», – розповів Жан-Крістоф Боні, засновник гуманітарного фонду Team4UA, який займається будівництвом корпусу.

Топ-новини зараз:

• Вчені назвали найкорисніший фрукт: що слід додати до свого раціону
• Лукашенко причетний до депортації дітей із України: білоруська опозиція назвала кількість вивезених українців
• Нововведення для ФОП: з 1 липня можуть скасувати пільги для підприємців
• Візит на передову: Зеленський оголосив про створення корпусу морської піхоти

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *