У Хмельницькій області віряни УПЦ МП кричали “Ганьба!” під час церемонії прощання з військовим. Відео

У місті Красилові Хмельницької області прибічники УПЦ МП кричали “Ганьба!” під час панахиди за загиблим у боях військовим. Про це 24 червня повідомив портал Vsim.ua.

За даними ЗМІ, інцидент стався 23 червня. Того дня в останню дорогу проводжали військовослужбовця ЗСУ Івана Кушнірука.

Чоловік із перших днів вторгнення Росії вступив до лав тероборони. Спершу ніс чергування на території громади. Згодом його скерували на схід, там він виконував завдання у найгарячіших точках. 5 червня, під час наступальних дій у Донецькій області він зник безвісти. Згодом стало відомо, що військовий загинув.

Жителі Красилівської громади “живим” коридором, на колінах, із державною символікою і квітами зустріли жалобний кортеж із загиблим. Панахида за військовим відбулася у Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України.

Увечері цього дня відбулася акція за участю прибічників УПЦ МП. Вони скандували “Ганьба!”, коли з території храму виходили військові. Також вони кричали “Ми не хочемо у ПЦУ”, а місцеві чули від них фразу: “Герої в лапках служать рогатому сатані”.

Того самого дня в УПЦ МП заявили, що нібито храм намагаються захопити. Як уточнив у коментарі “СПЖ” протоієрей Віталій Дунець, настоятель Воскресенської церкви від УПЦ МП, 23 червня нібито “активісти ПЦУ за допомогою влади і військових на чолі з військовим комісаром Красилова Василем Ткачуком намагалися захопити храм”.

Пізніше Дунець заявив “СПЖ”, що крики “Ганьба” віряни адресували не військовим, а місцевій активістці Наталії Вишневській, яка нібито брала участь у спробі захоплення і була в колоні громадян, які прощаються із загиблим військовим.

Ольга БЕРЕЗЮК
журналістка

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *