Відомий стендапер обдурив Мінкульт і втік: чухає прутень на Великому каньйоні та не повертається до України

На початку весни 2023 року раніше відомий стендап-комік та учасник подкасту Srakadupa Андрій Щегель дав відверте інтерв’ю, в якому підтвердив – він втік з України. Вже колишній резидент “Підпільного стендапу” скористався дозволом від Міністерства культури та інформаційної політики. А згодом шокував своїми заявами про земляків: українців він назвав “пацюками”, а нашу країну – Північною Кореєю (КНДР) та цирком.

З того часу він один раз спробував вибачитися, заявив про численні погрози та зазначив, що епатувати – частина роботи стендаперів. Втім йому мало хто повірив. З того часу успішна кар’єра закінчилась. На Щегеля зараз підписані менш як дві тисячі фолловерів, а сам він блукає світом. Інформатор-Україна розкаже детальніше.

32-річний колишній артист народився в родині пожежника та працівниці МВС. Дитинство провів у Борисполі. Навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут і Юридичному ліцеї Національної академії внутрішніх справ. Продовжив навчання на юридичному факультеті Київського національного університету. У студентські роки Щегель грав у “КВК”.

Враховуючи вищу освіту та мобілізацію в Україні Щегель тричі отримував повістки, але у військкомат так і не з’явився. Натомість вирішив поїхати в благодійний тур за кордон. А ось повертатися з нього він не планував. Про те, що Андрій, в якого було чимало шанувальників в Україні, не повернувся на Батьківщину, стало відомо на початку березня минулого року в інтерв’ю блогеру Роману Скрипіну. Провокаційного Щегеля за язик ніхто не тягнув. Але його слова шокували.

“Україна це довбаний цирк з пропаяними дебілами, а українцям нема чого сподіватися на цивілізоване життя… Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію у своїй історії”, – заявив Щегель.

Після початку повномасштабної війни Щегель гастролював Україною. Але недовго

Після початку повномасштабної війни Щегель гастролював Україною. Але недовго

То ж не дивно, що після таких слів багато хто з українців хотів особисто зустрітися з коміком. На той час він жив в Туреччині, куди поїхав на гастролі. Щегель планував переїхати до Азії і сподівався, що про скандал забудуть. Він забрав свої слова про українців, військовослужбовців, цирк тощо.

“Останнє відео моєї емоційної та імпульсивної промови, шматком викладено в Інтернеті та вирване з контексту, є лише моєю гнівною та безпорадною реакцією на нескінченні повідомлення мені, моїм близьким і друзям з погрозами розправи та вбивства упродовж декількох діб, які просто зводять тебе з розуму”, – зазначив Щегель.

Втім йому не повірили. Стендапер зрозумів – справи кепські, назад дороги не має. Тому скандальний гуморист наважився на переїзд у США. Спочатку він опублікував фото зі штату Техасу, а потім з міста Чикаго (штат Іллінойс), де проживає чимала діаспора українців. Або вже пройшло багато часу і про коміка забули, або він не сильно показувався, обійшлось без інцидентів. Ба більше – він сфотографувався на тлі українського прапора.

Андрій Щегель в Чикаго. Фото: Instagram/shchehel2.0

Андрій Щегель в Чикаго. Фото: Instagram/shchehel2.0

Ці фотографії датовані жовтнем 2023-го, тобто пройшло понад пів року після скандалу. Взагалі того місяця втікача “прорвало”. Окрім того, що він опублікував чимало фото, так і прокоментував, чи планує повертатися до України. Один з підписників напряму запитав про це в Щегеля. До речі, в цих же коментарях колишній стендапер заявив, що не має претензій до Романа Скрипіна.

Рішення Щегеля про повернення в України. Скриншот: його Instagram

Рішення Щегеля про повернення в України. Скриншот: його Instagram

Останню публікацію в соцмережах Щегель зробив місяць тому, 17 травня. Він опублікував серію фото з Великого каньйону, який розташований на північному заході американського штату Аризона. 32-річний ухилянт весело засовував руку у свою спідню білизну, розпивав різні напої з приятелями та відвідував туристичні місця. Саме так син пожежника та працівниці МВС, який був зіркою в Україні, перевтілився на туриста-біженця за океаном. Щодо оновлення даних після набуття чинності нового законопроєкту про мобілізацію в додатку “Резерв+” Щегель нічого публічно не казав. Як і про свій статус у США.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Andrii Shchehel (@shchehel2.0)

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *