Треба буде піти, я піду: блогерка та травесті-діва Монро прокоментувала можливу мобілізацію до лав ЗСУ

Українська блогерка та травесті-діва Монро, яка раніше розповідала про візит до ТЦК, прокоментувала новий закон про мобілізацію. Вона заявила, що оформила необхідні документи й готова діяти згідно законодавства. І якщо це бути потрібно стати до лав української армії. 

В інтерв’ю виданню “Фокус” Монро зазначила, що вона дуже боялась, коли йшла до ТЦК. Страх стосувався того, що у відомстві можуть неправильно її сприйняти. Але співробітники виявились дуже чемними та уважними, і всі потрібні документи оформили дуже швидко. 

“До мене було добре, ввічливе ставлення, як і до всіх інших, до речі, хто туди прийшов. І з боку представників ТЦК, і з боку медиків із військово-лікарської комісії. Скрізь, де я була, мені намагалися пояснити, якщо виникали питання”, — сказала вона.

Блогерка наголосила, що є проблеми з системою, вона ще радянська. Через це є незручності, наприклад, “незрозуміло, де який кабінет, також немає електронних черг”. Проте Монро зазначила, що можна цей час використати з користю, почитати книгу чи змонтувати відео, або просто “розглядати людей навколо”. Тому якщо її ще раз покличуть до ТЦК, вона піде. 

“У мене всі документи оформлені законним способом. Якщо мені потрібно буде піти знову в ТЦК, то я піду”, – підкреслила Монро.

Ще вона висловилась щодо заборони на виїзд чоловіків за кордон. За її словами, потрібно або закрити кордон для всіх, або лишити відкритим для всіх. Інакше – це дискримінація. І взагалі, кожен має брати відповідальність за своє життя.

“Я вважаю, що треба або закрити кордони для всіх, або відкрити для всіх, бо інакше – це дискримінація. Ми постійно говоримо про жінок, які виїжджають із дітьми, але ж не всі жінки мають дітей. Не всі можуть мати дітей, а дехто свідомо не хоче. Скажіть, чим принципово відрізняється батько, у якого двоє дітей, від того, у якого їх троє? Такі питання лежать у площині моралі”, – додала Монро.

Мобілізація за новим законом

Президент України Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію 16 квітня. Він має набрати чинності з 18 травня. Тоді почнуть діяти нові норми. За ними у військовозобов’язаних з’явиться ряд нових зобов’язань, дотримання яких є обов’язковим. А саме: уточнити військово-облікові дані, з’явитися на виклик ТЦК, повідомляти про причини неявки до ТЦК, прибути у пункту збору за викликом, залучатись до оборонних робіт, приписуватись у військові частини, надавати майно для ЗСУ у разі потреби, та не пересилати за кордон транспорт.

У разі невиконання нових норм передбачені штрафи, які коливатимуться від 17 до майже 60 тис грн. Тобто у випадку, якщо людина ігнорує повістку, їй надсилають вимогу з’явитися до військкомату. У разі її невиконання ТЦК може звернутися до суду з проханням про заборону керувати транспортними засобами та накладення інших адміністративних стягнень. Навіть після надання даних, штраф доведеться сплачувати. 

Ще Інформатор писав про слизькі моменти у новому законі про мобілізацію. З ними можна ознайомитись тут. Ще в одному матеріалі ми зібрали найважливіші пункти для ухилянтів та тих чоловіків, які знаходяться за кордоном.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *