Тепер я маю цікавий інсайд – помирати не страшно: замість співчуття популярну блогерку стали ображати

Популярна 29-річна блогерка та бізнесвумен Аніта Соловей нещодавно пережила інсульт та була на межі смерті. В інтерв’ю Маші Єфросинінії вона детально розповіла, як з нею це трапилося, та як виходила з цього стану. А також згадала, що замість співчуття вона отримала від колег багато хейту. Також пояснила, чому чоловік не був з нею поруч, коли вона була на межі між життям та смертю. 

“20 лютого я вела прямий ефір і в один момент я побачила, що все поплило. Наче софіт в одне око потрапив і все. Нічого іншого не сталося, голова не боліла і я попросила увімкнути на п’ять хвилин заставку. Але мікрофон ми не вимкнули і тому чути як я кажу на відео: “Викликайте швидку. Я нічого не бачу!” Коли я встала, зрозуміла, що все дуже погано, бо весь правий бік мого тіла був не контрольованим. Я попросила вивести мене на вулицю, це був місяць лютий. Добре, що поруч зі мною була моя команда.

Коли ми вийшли у мене включився самоконтроль і я почала давати їм завдання: гуглити мої симптоми, викликати швидку і інше. Я залишалася у свідомості і не втратила можливість мислити. Мені було зрозуміло, що люди навколо не розуміють, наскільки мені погано. Моя помічниця підійшла до мене і каже, що швидка щось не викликається. На що я сказала: “Біжіть, зупиняйте машини, везіть мене у реанімацію, бо через секунду мене може не стати”. Після їм вже вдалося викликати швидку, їх приїхало аж дві і лікарі встановили, що це інсульт, бо була змінена координація тіла”, – згадує Аніта Соловей. 

Вони не розуміли, що через секунду мене може не стати

Вони не розуміли, що через секунду мене може не стати

Блогерка відома тим, що займається йогою та веде здоровий спосіб життя. Єдине що могла іноді покурити IQOS. Тому виникає у всіх логічне питання, як таке могло трапитися із здоровою молодою жінкою. Що правда кажуть, що інсульт став більш молодою хворобою, яка трапляється тепер не в старих людей, як раніше.

“Ми шукали з лікарями причину інсульту і вони зійшлися на тому, що це генетична проблема. Бо я здорова людина. Мені сказали, що зазвичай у 40 відсотків причину так і не знаходять. Через стрес на зміни у навколишньому середовищі інсульт молодшає. 60 відсотків не виживають після такого, тому я вирішила фокусуватися на тому, що я вижила і це круто”, – каже Аніта. 

Після інсульту я бачу в два рази гірше і мені не можна керувати авто

Після інсульту я бачу в два рази гірше і мені не можна керувати авто

Тепер, за її словами, вона не може керувати машиною, бо у неї не половину погіршився зір. Праве око не бачить, що праворуч від неї відбувається. Тобто немає периферичного зору. Я не бачу, які поруч їдуть машини. Але це набагато менша проблема у порівнянні з тим, що Соловей почали хейтити за те, що вона виставляє фото з лікарні.

“Коли я лежала у лікарні, то довгий час не виходила у соціальний простір. Десь півтора місяця я не могла знайти у собі сили почати працювати. Навіть відповідальність перед командою, яка для мене дуже дорога, не могла змусити мене почати знов знімати свій блог. Я зрозуміла, що мені потрібно придумати якийсь проєкт, котрий поверне мене у блог. Тому вирішила долучитися до благодійного проєкту збору грошей на книжки для сліпих дітей. І у блог я повернулася саме кадрами з лікарні де я кажу, що сама втратила зір і хочу зібрати гроші на дітей. Але люди, котрі мене хейтили не знали розв’язку. Вони дорікали мені, що я хайпую на інсульті. Колеги висловлювалися у своїх блогах, що я хайпожерка. Сама я цього не бачила, але мені це передавали і мене це дивувало. Мене це образило, коли це зробила моя студентка. Причому дуже сильно, тому що моє комьюніті це дуже рідні для мене люди. Але вона мені потім пояснила свій вчинок. Коли кумир показує, що він смертний це дуже лякає його прихильників

“Якщо ти така хороша людина і з тобою таке відбувається, то що тоді буде зі мною”, – сказала вона мені.

І я зрозуміла про що вона, чому з’явилася ця агресія. Вона вибачилася переді мною і у нас все ок”, – аналізує Соловей. 

Аніта Соловей вже 13 років у шлюбі

Аніта Соловей вже 13 років у шлюбі

Не дивлячись на те, що Аніті 29 років вона вже 13 років у шлюбі. При цьому, коли з нею трапилася трагедія її чоловік не був з нею поруч не під час госпіталізації, не під час лікування та реабілітації.

“Так сталося, тому що ми живемо за кордоном у Португалії і я приїхала до Києва лише на місяць. Вже за три дні після тої зйомки я мала повертатися туди. Коли йому подзвонили та повідомили, що я потрапила до реанімації він був як раз у літаку і він вже злітав. Те що він надалі не був зі мною поруч мене зовсім не обурило. Навпаки, я просила подзвонити йому, щоб повідомити, що зі мною вже все в порядку. За весь цей час я плакала лише три рази і перший раз тоді, коли розуміла, що він відчуває. А не приїхав він до мене, тому що йому потрібно було зібрати все що у нас є та з батьками й тваринами, які в нас є переїхати з Португалії ближче до мене та України, тому що туди я б не доїхала, бо це п’ять діб. Мені не можна літати, тобто потрапити туди я можу тільки потягом. У підсумку ми зустрілися у Відні і вирішили, скоріш за все, оселитися там. Якби трапилася дзеркальна ситуація і він сказав мені, що з ним все ок, то я б теж не поїхала до нього”, – каже блогерка. 

Після пережитого Соловей каже, що у такому стані вона зробила для себе відкриття, що померти зовсім не страшно.

Я думала, що помирати це страшно, а виявилося. що ні і це для мене тепер цікавий інсайд. Коли ти помираєш, а я фактично була на цій межі, тобі взагалі пофіг на себе і на свої емоції. Мені взагалі було не страшно. Я дивилася навколо і думала, що всім їм хана. Якщо зі мною щось станеться – що буде з чоловіком та подругами. Я бачила, що їм боляче і я їм співчувала. Я відчувала, що це якось не справедливо до мене, бо я хороша людина. Але вплинути на це я вже не могла. Мені здавалося, що коли помираєш, то страшно за себе, а виявилося, що за рідних”, – каже Аніта.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *