Телеведучий, десантник-ветеран повернувся з фронту: Дратує, коли люди скаржаться, що відключають світло

Телеведучий, десантник-ветеран, волонтер та стронгмен Олександр Швачка в ексклюзивному інтерв’ю “Інформатору Україна” розповів про те, що зараз його тригерить найбільше, які вчинки людей у тилу демотивують бійців, чи важливе мовне питання на “нулі” та як правильно реагувати на людей із втраченими кінцівками, котрих на вулицях з’являється все більше. Повну версію інтерв’ю читайте 19 липня.

“Найбільш дратує, коли ставлять питання: “Ти не знаєш, коли це все закінчиться?” Це тригер номер один. І ще дратує, коли люди жаліються, що відключають світло. Я не вважаю це проблемою, тому що комусь зараз набагато важче. Є і такі, для кого війна вже закінчилася, тому що вона відійшла далеко. А для когось вона навіть не починалася. Також тут у тилу, або за кордоном мене тригерить російська мова, дуже ріже вухо”, – каже Олександр Швачка. 

На вулицях все частіше можна зустріти ветеранів з ампутаціями й на них доволі різна реакція. Хтось сором’язливо відводить очі, а деякі дуже нав’язливо пропонують свою допомогу або лізуть обійматися. Олександр втратив на війні кінцівку і каже, що дійсно, іноді підвищена увага дратує. Але, розуміючи, що частина людей просто не знає як подякувати бійцю Швачка дав пораду, як це можна зробити.

“Ви можете подякувати – прикласти до серця руку та схилити голову. Дівчата можуть показати руками серденько. І це не аби як підійме дух бійця. Якщо людина хоче обійняти, то потрібно підійти та спитати, чи можу я вас обійняти? Щоб увірватися в його зону комфорту, треба перед цим спитати”, – радить Олександр. 

Ветеран та телеведучий Олександр Швачка дав поради, як поводити себе, коли зустрічаєш бійця

Ветеран та телеведучий Олександр Швачка дав поради, як поводити себе, коли зустрічаєш бійця

Звісно, ветеран висловився і з приводу нового закону про призов, а також про поведінку деяких представників ТЦК та ухилянтів.

“На початку війни ми всі бачили черги у військкомати. Якщо призвати всіх, то держава не зможе забезпечити всіх, а економіка почне тріщати по швах. Та й жінки не зможуть опанувати деякі чоловічі професії. Але я вважаю, що мобілізаційний рекрутинг мав бути постійним. А те, що ТЦК підходить і в’яже хлопців, а потім це висвітлюється в соцмережах, це демотивує. Треба працювати з суспільством, щоб показати, що захищати свою країну – це в першу чергу честь, а не покарання. Зараз роблять так, що обмежують якимось чином права людини, а треба було робити так, щоб люди свідомо йшли служити. Тільки такі люди можуть якісно вести бойові дії. Хто не за своєю волею, той, відверто кажучи, баласт.

Коли ми бачимо новини, що хтось із чиновників чи високопосадовців бере хабар, продає волонтерку, то виходить, хтось наживається, коли інші воюють. Тому треба, щоб у нас нормально працювала судова система. Щоб не було такого, що його спочатку взяти під варту, а потім за три місяці відпустили під заставу. Потрібно, щоб правоохоронна система працювала. З цього народжуються думки, навіщо мені йти воювати, якщо окремі держслужбовці та високопосадовці свідомо висмоктують останню кров з нашої Неньки”, – вважає ветеран.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *