Співачка Маша Кондратенко: Хто вам сказав, що таємнича Клавдія Петрівна – не я

Виконавиця хіта “Ванька-Встанька” Маша Кондратенко розповіла про те, хто ховається за псевдонімом Клавдія Петрівна, поділилася своїм досвідом, як уникати токсичних стосунків та зізналася, як важко переживає часті сигнали тривоги.

Нагадаємо, що в лютому цього року співачка Клавдія Петрівна, яка досі випускає пісні в режимі інкогніто, була відзначена нагородою видання “Лірум” у категорії “Дебют року”. Однак на сцену за нагородою піднялася Маша Кондратенко у великому чорному капелюсі, як на аватарці Клавдії Петрівни. Однак вона не зробила жодних заяв з приводу того, хто ж така ця співачка, яка стала відкриттям минулого року. Вона лише подякувала слухачам і своїй команді, сказала, що це “несподівано”, і заінтригувала закликом: “Слідкуйте за новинами, скоро побачимося”.

– Машу, чому саме ви погодилися піднятися за нагородою Клавдії Петрівни?

– Мені б дуже хотілося вам на це відповісти, але я залишу інтригу.

– Тоді, які емоції відчуваєте від того, що вас вважають Клавдією Петрівною, а її саму головним відкриттям минулого року?

– А хто сказав вам, що це не я? Я не переживаю за це і радію як за себе.

– Так довго тримати інтригу з інкогніто, а потім на врученні не самої популярної музичної премії розкритися, без гучного та яскравого оформлення мені здається не правильним. В історії шоу-бізнесу представлення таких артистів відбувалося набагато гучніше.

– Ви вважаєте це було не яскраво? Розумієте, часи та підходи змінюються. Тому якось так сталося.

 – Чим Маша Контратенко крутіша за Клавдію Петрівну?

– Я не хочу порівнювати, бо не бачу у цьому сенсу. 

Хто сказав, що Клавдія Петрівна не я

Хто сказав, що Клавдія Петрівна не я

Я дуже вірю у реінкарнацію і у минулі життя

– У новій пісні “un deux trois” ви співаєте українською та французською мовами і таке робите вже не вперше. Не було взагалі бажання націлитися на кар’єру у Франції?

– Ні, не було. Мені хочеться в Україні розвивати культуру, яка мені дуже подобається. Я з самого дитинства люблю творчість Едіт Піаф, Мірей Матьє та Шарля Азнавура. 

– Ви закохані у Францію. Що найбільше вам в ній подобається?

– Я дуже вірю у реінкарнацію і у минулі життя. Тому мені здається, що у якомусь своєму минулому житті я жила у Франції. Тому відчуваю себе там так, наче це мій другий дім і мені там супер комфортно. Коли я йду там якимись вулицями, то є відчуття. що я там вже гуляла. Я ще не багато подорожувала там, була у Нормандії, Парижі та трохи за містом, але мені дуже подобаються там люди і їх легкість. Мені подобається те, що людям там все одно хто ти і ти зовсім не замислюєшся, як ти виглядаєш. Ти просто там щасливий і все. 

– Тоді як ви ставитеся до старої приказки – побачити Париж та померти?  

– Як бачите, дякувати богу, я ще жива. Мені здається, що це дуже романтизована фраза, бо у світі є дуже багато того, що варто побачити й це не тільки Париж. Але я дуже сильно мріяла туди потрапити і мені вперше це вдалося зробити лише минулого року. Всі мої очікування справдилися і я не була розчарована ні на крапельку. 

– Як ви переживаєте обстріли, котрі останнім часом відбуваються у Києві?

– Важко переживаю обстріли не тільки Києва, а й Сумщини, бо у мене там брат. У мене постійно пасивна тривога і паніка яка зсередини під’їдає. Хвилююся за своїх батьків та рідних. Я така людина, що звикла все планувати. А зараз це неможливо робити, бо ти не знаєш, що буде з тобою та твоїми рідними. Такі фонові апатія й тривоги, що постійно зі мною.    

– У вас є можливість виїхати за кордон, що вас тримає в Україні?

– Я для себе ще на початку повномасштабного вторгнення прийняла таке рішення. Хоча тато мене вмовляв, щоб я кудись поїхала. Але я сказала, що нікуди не поїду. Я тут народилася і тут мій дім. А ще я б провела паралель – друг у хорошу погоду. Мені хочеться бути у своїй країні і у хороші, і у важкі часи. А також розуміти, що я зі свого боку теж щось роблю, щоб наближати перемогу і мирні часи.

– Ваш головний хіт “Ванька-Встанька” дуже сильно відрізняється від патріотичних пісень які з’явилися у той період своїм іронічно-жартівливим настроєм. Ви цей настрій пісні навмисно використали, щоб відрізнитися?

– Насправді воно вийшло само собою. У мене не було мети написати якусь іронічно-жартівливу пісню. В той момент у  мене був такий стан, що мені хотілося розкрити емоцію українців не з боку агресії, що всім навколо погано та важко. Мені хотілося хоч трохи збавити напругу, бо іронія, більше ніж пряма агресія передає наш стан в якому ми були тоді й залишаємося зараз. Так що це невипадкова випадковість.

Мені хотілося хоч трохи збавити напругу піснею

Мені хотілося хоч трохи збавити напругу піснею “Ванька-Встанька”

Пережила токсичні відносини

– Ви вже багато чим спробували займатися – модельний бізнес, акторство. Чому зупинилися на шоу-бізнесі?

– У модельному бізнесі я не працювала. Лише у сім років брала участь у конкурсі краси. Я співаю з чотирьох років і завжди музика та творчість були провідною лінією через все моє життя. Я розуміла, що хочу бути співачкою, але паралельно мені дуже подобалася акторська майстерність. Коли була малою я грала у театрі і розуміла, що це теж має бути у моєму житті. Тому вирішила просто поєднувати. Зараз я на жаль не знімаюсь в кіно та серіалах, але амбіції такі є. В першу чергу я хочу реалізуватися як співачка.   

– Ви взяли участь о багатьох конкурсах серед яких і “Голос країни”. Що вони вам дали, і особливо “Голос”, бо багато випускників цього шоу казали, що у плані розкрутки воно нічого не дає?

– Все залежить від того хто з яким запитом прийшов на це шоу. Хтось приходить знайти продюсера і якщо не знаходить, то нічого там не отримує. Спочатку я була на “Голос. Діти”. Тоді мені було тринадцять років і у мене про цей конкурс найтепліші спогади, почуття і вдячність. Саме тоді я і повірила у свої сили і в саму себе. Я зрозуміла, що мрії можуть здійснюватися. Мене підтримував мій тренер Олег Скрипка і я була одна з небагатьох хто після закінчення проєкту підтримував з ним відношення. Ми разом з ним виступали. У нього був концерт “Монмартр на Андрієвському узвозі” і в мене там була програма 40 хвилин. Він дав мені такий неймовірний досвід, плюс ми з ним зійшлися на любові до Франції. Бо він же там жив декілька років. Ми з ним дуже класно співпрацювали. А після дорослого “Голосу” я почала працювати з продюсером Джамали та отримала корисний досвід за декілька років спільної роботи. Тобто з кожного “Голосу” я витягнула щось своє. Тому я дуже люблю цей проєкт і ціную за те, що вони дають можливість людям проявляти себе. 

– Сфери діяльності, котрі ви обрали, дуже часто пов’язані з харасментом. Наскільки часто доводилося з цим стикатися?

– Я не стикалася з цим. Для мене завжди було важливо доводити, що у шоубізнес можливо потрапити завдяки таланту й праці. Хоча інколи кажуть зворотне. На щастя, в моєму оточенні немає таких історій, та я розумію, що вони повсякчас трапляються і це жахливо.   

– Минулого року ви розповіли про токсичні відносини з вашим хлопцемякі ледве вас не привели до клінічної депресії. Наскільки сильно вас це відштовхнуло взагалі від можливості близьких стосунків як таких?

– Я людина, яка завжди все аналізує і не переношу досвід своїх минулих стосунків на майбутнє. Я все пропрацювала тому у мене не було ніякого відчуження від чоловіків чи їхньої уваги. 

– Ви після цього дали поради тим, кому вдалося розірвати токсичні стосунки, як їх не відновлювати. Чи розробили ви потім механізм як з ними знов не зіштовхнутися?

– В першу чергу потрібно звертати увагу на цінності людини, ще на етапі знайомства. Чи сходяться ваші плани на життя і на майбутнє? Яке виховання у людини? Не потрібно одразу стрибати у вир з головою. Треба придивлятися, поспілкуватися і після зваженого рішення вступати у якісь стосунки. Аналізуйте і думайте.  

Які плани на найближче майбутнє? 

Вже днями вийде нове муд-відео, зняте в Парижі, а буквально за тиждень — ремікс на пісню “un deux trois”. Ще в роботі декілька крутих і неочікуваних колаборацій та альбом. Але про це трохи згодом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписати на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *