Співачка Біллі Айліш виступила з незвичайною критикою колег по музичному цеху

22-річна Біллі Айліш вважає, що її колеги з музичної індустрії надмірно захопилися випуском безлічі версій одних і тих самих релізів. За словами співачки, багато великих артистів відірвалися від творчості для продажу і прибутку, а тому витрачають величезну кількість ресурсів на дизайн і виробництво вінілових платівок. Це, на думку артистки, недалекоглядно, а також завдає непоправної шкоди довкіллю.

«Ми живемо в такий час, коли для деяких артистів дуже важливо випускати всілякі вінілові платівки та фанатські набори, що збільшує продажі та приносить більше прибутку, – пояснила вона в інтерв’ю Billboard. – І я навіть не можу висловити, наскільки це марнотратно. Це відбувається у нас на очах, і людям повсюдно це сходить з рук. Я ж як людина, яка дотримується сталого розвитку, знаходжу це вкрай розчаровуючим. Уявіть: випустити 40 унікальних упаковок вінілу для одного релізу, щоби його просто продовжили купувати».

Біллі Айліш думає про майбутнє

Біллі Айліш думає про майбутнє

Айліш зізналася, що такий підхід до просування творчості її «дратує».

«Це так марнотратно, і мене дратує, що ми все ще знаходимося на тому етапі, коли всі довкола дбають лише про свої показники та заробляння грошей… І це роблять усі наші улюблені артисти».

Після цих висловлювань багато фанатів припустили, що Біллі, говорячи про колег, мала на увазі в тому числі суперпопулярну Тейлор Свіфт, яка регулярно випускає по кілька версій своїх альбомів на вінілі. Втім, конкретних імен Айліш все ж таки не стала називати, а тому широкому загалу залишається лише здогадуватися, кого саме вона мала на увазі.

Бейонсе та Тейлор Свіфт

Бейонсе та Тейлор Свіфт

Варто зазначити, що й сама Айліш у 2021 році випустила свій альбом «Happier Than Ever» на вінілі із вісьма різними обкладинками. Чорно-білі версії були на 100% виготовлені з перероблених матеріалів і загорнуті в термозбіжну плівку з цукрової тростини. Вона також профінансувала проєкт REVERB, спрямований на усунення викидів вуглекислого газу від виробництва продуктів музичної індустрії.

Навколишнє середовище найважливіше

Навколишнє середовище найважливіше

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *