Щорічний парад у Лондоні: як британці зустріли Кейт Міддлтон та чому освистали Чарльза III

На вулицях Лондона 15 червня 2024 року було особливо галасливо: у столиці Великобританії пройшов традиційний урочистий парад Trooping the Colour або The King’s Birthday Parade. Вперше військовий парад з виносом прапора відбувся з ініціативи короля Карла II, відомого на прізвисько «веселий король», у другій половині XVII століття, але офіційним заходом його було визнано лише через сто років. Ініціатором поєднання параду з днем народження монарха став Георг II. Він народився у листопаді, але не любив похмуру та холодну осінь, тому розпорядився вітати його у другу суботу червня. Чарльз III теж відсвяткує 76-річчя лише у листопаді, проте залпи гармат на його честь пролунали вже 15 червня.

Цього року до Trooping the Colour була прикута особлива увага. За традицією, парад відвідують усі члени британської королівської родини, тому цього разу на ньому чекали й Кейт Міддлтон. Імовірність того, що принцеса, яка зараз бореться з онкологічним захворюванням, вийде у світ, була мала, тому деякі прихильники Кейт навіть принесли з собою на ходу її картонні копії. Втім, напередодні дружина принца Вільяма в офіційному зверненні натякнула: вона почувається набагато краще і готова вперше за пів року здійснити громадський вихід.

Принцеса з чоловіком та дітьми спостерігають за парадом. Фото: Getty Images

Принцеса з чоловіком та дітьми спостерігають за парадом. Фото: Getty Images

Для Trooping the Colour Кейт Міддлтон повторила один із найвідоміших образів Одрі Хепберн і з’явилася в білій сукні зі смугастим бантом, а доповнила вбрання капелюхом. Супроводжували принцесу її чоловік принц Вільям, а також усі троє дітей. Здається, важливість моменту відчув навіть молодший принц Луї. Раніше він насилу витримував багатогодинні заходи, починав вередувати та кривлявся перед фотографами, але тепер раптом різко подорослішав і став набагато серйознішим.

Принц Луї (у центрі) різко подорослішав. Фото: Getty Images

Принц Луї (у центрі) різко подорослішав. Фото: Getty Images

На параді Чарльз III заздалегідь відзначив день народження, але він вийшов йому не зовсім веселим. Річ у тому, що спостерігати за ходою зібралися не лише прихильники, а й противники монархії. Вони принесли з собою плакати з не найприємнішими гаслами та освистали короля, який намагався зберігати незворушний вигляд. Крім того, в Мережі вже встигли звинуватити монарха в тому, що він змусив Кейт Міддлтон не послухатися лікарів і бути присутньою на параді.

Чарльз III намагався зберігати незворушний вигляд. Фото: Getty Images

Чарльз III намагався зберігати незворушний вигляд. Фото: Getty Images

Ще зовсім недавно повідомлялося, що принцеса пробуде вдома як мінімум до кінця 2024 року, а тепер багато хто переживає, як би така поспішність не позначилася на її ослабленому здоров’ї. Втім, сама Кейт на параді мала бадьорий вигляд, багато посміхалася і на крок не відходила від дітей. До речі, за всіма цими подіями багато хто навіть забув, що Меган Маркл і принц Гаррі цього року не удостоїлися запрошення на Trooping the Colour.

Кейт у парадній кареті. Фото: Getty Images

Кейт у парадній кареті. Фото: Getty Images  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *