Що входить в обов’язки рекрутера?

Що входить в обов'язки рекрутера?
Що входить в обов'язки рекрутера?

Рекрутинг у нашій країні досить молода професія, хоча у світовій практиці він відомий з минулого століття. За рахунок можливості високого заробітку і престижності подібного виду діяльності, він став користуватися великою популярністю серед претендентів нової професії. IT рекрутинг, як спеціалізація загального поняття рекрутингу, – це діяльність із пошуку претендентів на роботу у сфері інформаційних технологій. Вхід до неї такий самий, як і до звичайного рекрутингу, але функції та список навичок, якими повинні володіти IT рекрутери, відрізняються. Однією з його особливостей є технічні знання, якими необхідно володіти професіоналу в цій сфері.

Скільки заробляє IT рекрутер в Україні?

Виділимо кілька градацій рівня зарплати рекрутера в галузі IT:

  1. Для новачка в цій сфері заробітна плата в нашій країні становить приблизно 400$-700$.
  2. Досвідченим фахівцям роботодавці готові платити 2500$-3000$.
  3. Вищевказані цифри, це не межа, оскільки світова практика говорить про зарплату фахівця в IT рекрутингу – 4000$ і більше.

Усе залежатиме від того, як і на кого ви плануєте працювати. У рекрутинговому агентстві ставка може бути дещо нижчою, але це буде більш зрозуміла і стабільна робота. На аутсорсі можна заробляти набагато більше, але в цьому разі ви маєте бути готовим вести кілька проєктів одночасно. Не всі зможуть однаково з цим справлятися. Додатковою можливістю збільшення заробітної плати може бути гарне знання англійської мови та працевлаштування в компанії, які працюють на західний ринок.

Чи можна працювати рекрутером без досвіду?

У цій професії немає стандартних критеріїв знань і освіти. Статистика свідчить про те, що здебільшого рекрутерами ставали люди, які здобули вищу освіту в суміжних професіях. Це випускники факультетів соціології, психології та маркетингу. Як ви розумієте, знання, отримані в цих галузях, будуть хорошою основою для подальшої роботи.

Але, оскільки в Україні немає можливості отримати професію рекрутера у ВНЗ, необхідно закінчити спеціалізовані курси, які дадуть необхідний запас практичних знань і навичок. Серед курсів краще обирати ті, які дають змогу виконувати практичні завдання, отримувати за них оцінки, рекомендації та бути на зв’язку з досвідченими викладачами.

Не менш важливими, ніж технічні, будуть навички соціальні. Серед них можна відзначити комунікабельність, уміння гарно і правильно говорити, вести ділове листування, працювати в команді та багато іншого. Саме вони можуть стати пріоритетними при прийомі на роботу за інших рівних умов. Річ у тім, що робота рекрутера передбачає постійне спілкування з людьми. Це прямий контакт із кандидатами на різних етапах пошуку: листування, телефонне спілкування, співбесіди, переговори про умови майбутньої роботи.

Якщо ви змогли знайти в собі більшу частину з перерахованих вище переваг, можете сміливо записуватися на курси рекрутерів і писати резюме, удача обов’язково вам посміхнеться.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *