Що потрібно знати при виборі термобілизни?

Що потрібно знати при виборі термобілизни?

При виборі термобілизни у людей виникає безліч питань – Як правильно носити термобілизну? Яку марку термобілизни вибрати? Як правильно доглядати термобілизну? І т.д. На ці та інші питання простіше знайти відповіді, звернувшись до інтернет-магазину “Каприкорн” capricorn.com.ua, де фахівці докладно розкажуть і запропонують оптимальний варіант комплекту термобілизни.

Як правильно носити термобілизну?

Термобілизна працюватиме по максимуму тільки в поєднанні з іншими технологічними елементами вашого гардеробу. Якщо одягнути термобілизну, а поверх звичайний вовняний светр, то температура вашого тіла та його випаровування буде на порядок нижче, ніж якби ви поєднували термобілизну з флісом та мембраною. При правильному поєднанні всі слої одягу будуть працювати на 100%. Наприклад, для зими може бути таке поєднання: термошорти, термофутболка та термокальсони, фліска та мембранні штани, мебранна куртка. Влітку можна йти під рюкзаком у термофутболці, а коли погода псується, накинути мембранну куртку від вітру та дощу. На привалі накинути фліску, щоб не охолонути.

Яку марку термобілизни вибрати?

Термобілизна випускають безліч виробників спортивного та туристичного спорядження, серед яких можна назвати Accapi, Smartwool, X-Bionic, Mountain Equipment та інші. Ці бренди можна знайти, якщо заглянути в інтернет-магазин “Каприкорн”. Конкретна фірма-виробник не така вже й важлива. Для початку цілком можна придивитися до термобілизни середньої цінової категорії – до 2500 грн за комплект (футболка та кальсони). Термобілизна розрізняють і за виробником волокон, з якого воно виготовлене. Можна відзначити тканини, виготовлені із застосуванням технологій Coolmax, Thermocool, Thermolite, Polartec. Найкращим з них вважається Polartec.

Звичайно, щоб отримати деяку виставу, можна купити і не найдорожчу термобілизну маловідомого виробника в супермаркеті або на ринку. Однак його властивості, що відводять вологу, якість пошиття, довговічність і здатність не накопичувати швидко запах поту швидше за все виявляться не на висоті. Тому правильніше придбати одразу більш якісну білизну, до того ж вона може стати вам у нагоді не тільки в поході, але і при їзді на велосипеді, бігу, катанні на лижах і т.д. Тому переходьте за цим посиланням https://www.capricorn.com.ua/uk/termobele/ в розділ “Термобілизна” інтернет-магазину “Каприкорн” та вибирайте за зручним фільтром потрібний асортимент.

Як правильно доглядати термобілизну?

Термобілизну можна прати при температурі не вище +40 С з милом або пральним порошком вручну або в пральній машині в “ручному” режимі. Після прання його необхідно ретельно прополоскати. Краще не віджимати, а просто дати стекти воді. Повісити сохнути без застосування нагрівальних приладів. Термобілизна категорично заборонено кип’ятити, гладити, сушити в сушильній машині, на батареї чи над вогнем! Якщо ви нагрієте матеріал до температури понад +60 °С, він незворотно втратить свої властивості. Хімчистка функціональної білизни також заборонена.

У поході, якщо з’явився неприємний запах, можна прополоскати термобілизну у водоймі, легенько віджати руками без викручування, повісити сушитися на повітрі (не біля багаття!) або досушити на тілі, якщо погода не дозволяє йому швидко висохнути.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *