Сергій Жадан, який служить в ЗСУ, отримав першу зарплату: втім згадка про державу сподобалась не всім

Напередодні титулований український письменник, музикант Сергій Жадан разом з іншими учасниками гурту “Жадан і Собаки” пройшов військовий вишкіл в ЗСУ. Музикант отримав шеврони бригади “Хартія”. А тепер стало відомо, що Жадан, якому в серпні виповниться 50 років, отримав першу військову зарплатню.

Про це Інформатор-Україна дізнався в соцмережах зіркового військовослужбовця, а саме у Facebook.

“Отримав зарплатню. Віддав на патронатну службу бригади. Забуте за 20 років відчуття – отримувати кошти від держави. Зрештою, від початку планував залишати зарплатню в бригаді. Тож хай піде на потреби родинам поранених. Підтримуйте українське військо – воно творить історію”, – написав Жадан, але суму уточнювати не став.

В коментарях користувачі соцмереж подякували Сергію за його ініціативу. Втім одна з них, Вікторія Пасічник, зробила зауваження військовослужбовцю. На її думку, згадки про фінансування державою – це пережитки комунізму. І треба казати, що це гроші платників податків. На що Сергій відповів доволі креативно.

Сергій Жадан креативно відповів на один з коментарів

Сергій Жадан креативно відповів на один з коментарів

13-та бригада оперативного призначення “Хартія” (13 БрОП) входить до складу Національної гвардії України. Після початку повномасштабної війни у Харкові було створене ДФТГ “Хартія”, яке входило до 127-ї бригади ТРО. Підрозділ брав участь у боях за Харків (та область), під Бахмутом. На початку 2023 року переформований на 13-ту бригаду НГУ в рамках кампанії “Гвардія наступу”.

Також у своїх соцмережах Жадан опублікував спільне фото з французьким філософом, письменником, політичним журналістом Бернар-Анрі Леві. 75-річний іноземець побував на позиціях “Хартії” (13 БрОП) , зустрівся з бійцями бригади.

“Людина, яка багато робить для того, аби світ не забував про Україну, знається на реаліях і не втомлюється фіксувати злочини росіян у цій війні. Побував на позиціях, поговорили з бійцями про майбутню оборонну концепцію нашої країни, про Схід і Захід, про війну і мир. Друже, дякуємо за допомогу, чекаємо знову в гості і сподіваємось на фільм про нашу бригаду)”, – написав Жадан.

Сергій Жадан та Фото: Facebook/serhiy.zhadan

Сергій Жадан та Бернар-Анрі Леві. Фото: Facebook/serhiy.zhadan

До України Бернар-Анрі Леві приїздив ще у 2014 році, де виступив на Майдані Незалежності з підтримкою вимог протестувальників. Леві зняв в нашій країні три документальні фільми про повномасштабне вторгнення Росії: “Чому Україна”, “Слава Україні” та “З Україною в серці”, які показував в ООН та Конгресі США, щоб переконати їх не припиняти підтримку України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *