Прокуратура підтвердила наркотичне сп’яніння у депутатки, яка збила пішохода на переході

ДТП під дією наркотиків, за таким звинуваченням прокуратура столиці повідомила про підозру донці нардепа Володимира Ар’єва. Йдеться про 23-річну депутатку Київради від «Європейської солідарності» Ярину Ар’єву. Водійка наїхала на пішохідку, в якій постраждала отримала численні тяжкі травми. Сама політикиня аварію не заперечує, але запевняє, що їхала з дозволеною швидкістю і наркотиків не вживала. Напередодні суд обрав їй запобіжний захід — домашній арешт, прокуратура його оскаржуватиме, йдеться в ТСН.

Аварія сталася 27 листопада минулого року, про цю справу писали в соцмережах, але особливого розголосу вона не набула, допоки напередодні не з’явилося рішення суду про домашній арешт дочки нардепа з партії «Європейська Солідарність» Володимира Ар’єва, 23-річної депутатки Київради від «Європейської Солідарності» Ярини Ар’євої і повідомлення прокуратури вручення їй підозри у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками.

«Підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту Степана Бандери в напрямку вулиці Богатирської. Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжких тілесних ушкоджень. Жінка отримала переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження», — зазначає обвинувачення.

Ці події сама Ярина Ар’єва коментує на сторінці в соцмережі — свою провину визнає, але заперечує стан наркотичного сп’яніння. Дівчина зазначає, що аварія сталася під час блекауту. З її слів, потерпіла вийшла на дорогу без світловідбивальних елементів, тому вона не встигла зреагувати. «Я не вживала ніяких наркотиків. Експертиза, зроблена після ДТП, нічого не виявила, і в мене навіть не забрали водійські права — раптом через пів року випливає експертиза зі слідами наркотиків, яких я не вживала. Через пів року», — наголошує вона.

Спланованою помстою та дискредитацією — так називають висунуту підозру і звинувачення у вживанні наркотичних речовин і Ярина, і її батько-нардеп, який теж прокоментував рішення суду і прокуратури на сторінці в сомережах. Зазначають, що потерпілій допомагають у лікуванні, а серед мотивів помсти, зокрема, називають участь Ярини в акціях біля Києво-Печерської Лаври. «Я останні два місяці активно брала участь в акціях проти УПЦ біля Лаври. Ієрархи Московського патріархату мають великий уплив на правоохоронні органи і це є вочевидь спланована дискредитація», — додає вона.

ТСН із власних джерел стало відомо, аналізи на вміст наркотичних речовин у винуватиці тієї аварії взяли одразу після ДТП. Наркологічна клініка, куди доправили водійку, за три дні надала висновки про стан наркотичного сп’яніння внаслідок вживання канабіноїдів марихуани. А висновок судово-медичної токсикологічної експертизи, про вміст у сечі метаболіту тетрагідроканабінолу — це психоактивний компонент канабісу — датований від 28 лютого.

«Там її одразу оглянула лікар, яка одразу виявила ознаки наркотичного сп’яніння, ці висновки були отримані в тому числі самою підозрюваною. Вона особисто приїхала їх забрати. Вона зробила це під розпис. Окрім того, коли їй повідомили, що вона перебувала в стані наркотичного сп’яніння — вона не заперечувала цей факт, повідомила про те, що дійсно вживала маріхуану напередодні, які їй надала подруга. Тобто її вчорашні твердження про те, що первинна експертиза не виявила наркотиків в її організмі, є абсолютно неправдою», — каже речниця прокуратури міста Києва Надія Максимець.

Сама 53-річна потерпіла від коментарів журналістам відмовляється. Хіба що через адвоката передає подяку військовим, які, проїжджаючи місце події, зупинились і першими надали їй невідкладну допомогу.

«На сьогодні потерпіла проходить реабілітацію, тривають переговори з кермувальницею авто з приводу можливої компенсації моральної та матеріальної шкоди. Лікування і реабілітація оплачуються самостійно, але… Найпершу операцію, коли це була реанімація і коли необхідна була термінова операція, оплатила сім’я кермувальниці, проте, на жаль, у подальшому така допомога припинилася. На сьогодні з її захисником триває спілкування і ми намагаємося підтвердити й узгодити суму лікування та реабілітації і домовитися, в якій частині хоче чи зобов’язана кермувальниця відшкодувати», — зазначає адвокатка.

У прокуратурі пояснили, чому майже пів року тривало слідство — проводили експертизи. «Після дорожньо-транспортної пригоди кермувальниця не надавала ніяких показів, потерпіла в тяжкому стані перебувала в лікарні. Свідків цієї події теж, які б безпосередньо бачили наїзд, на жаль, не було. За її словами, ДТП сталося не на пішохідному переході, а поза ним. Проведений слідчий експеримент та висновки автотехнічної експертизи повністю спростували версію підозрюваної», — кажуть в прокуратурі.

Свідків ДТП розшукують і рідні постраждалої через соціальні мережі.

Прокуратура оскаржуватиме рішення про домашній арешт із восьмої вечора до шостої ранку і проситиме про суворіший обмежувальний захід. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права кермувати транспортними засобами на строк від 5-ти до 8-ми років.

Топ-новини зараз:

• Ідеальна професія за знаком зодіаку: ким піти працювати
• Проводяться фільтраційні заходи: під Києвом посилили перевірки на блокпостах
• Мати сестер Anna Maria звільнилася з посади у Криму: подробиці
• Федоров презентував у США українську "Дію"

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *