Повістка синові: телеведуча СТБ з останніх сил стримала емоції, щоб не заплакати

Ведуча новин на телеканалі “СТБ”, а також проєкту “Таємниці ДНК” Тетяна Висоцька дала велике відверте інтерв’ю блогерці Аліні Доротюк. В ньому вона прокоментувала законопроєкт про мобілізацію, відповіла на запитання про чоловіків, які не в армії та заклики родичів військовослужбовців про демобілізацію. Чоловік Тетяни, Олексій Висоцький, пішов боронити Україну добровольцем на початку повномасштабної війни.

Доротюк зауважила, що не бачила в соцмережах Тетяни заклики щодо демобілізації та заміни захисників країни, які служать в ЗСУ з перших тижнів повномасштабної війни. На що Висоцька відповіла – подібного в неї й не було.

“Я вважаю це маніпуляцією. Взагалі дуже тонко відчуваю маніпулятивність. Одразу відчуваю, що мене хочуть використати і тоді я уникаю цього. Є в мене така риса. Але думаю, що кожен чоловік за ці два роки для себе зробив всі висновки – піде він воювати, почекає, буде якось ухилятися. Ось ці заклики, виставляння цифр – вони не змінять ставлення. Вони не викличуть вже ніякого відчуття провини, насправді. Тому що ці люди знають – вони вже не підуть. Вони обмотаються теплоковдрою і по Тисі попливуть”.

Тетяна зазначила, що знає багатьох чоловіків, які чекають повістки. Вона згадала своїх колег, які кажуть, що працюють, але визнають – їм страшно. Деякі наголошували, що вступити до ЗСУ, як чоловік Висоцької, вони б не змогли.

Тетяна Висоцька з чоловіком Олексієм

Тетяна Висоцька з чоловіком Олексієм

“Кожен намагається знайти якесь виправдання, мовляв: “Йому легше там, але мені було б гірше”. Ну це знову таки ж маніпуляція. Багато хто працює і каже: “Якщо прийде повістка, я піду”. Знаю таких. Серед таких моїх колег, до речі, Орест Дрималовський – ведучий новин “Вікна”, який працював, збирав гроші для різних підрозділів. Прийшла повістка – він пішов. Зараз він викладає неймовірні просто сторіз про свій навчальний центр, де вони з хлопцями бігали, що він робить і так далі. Це, мені здається, має заспокоїти тих, хто чекає. Це не настільки страшно, як здається. Бо це теж життя”.

Мобілізований телеведучий Орест Дрималовський

Мобілізований телеведучий Орест Дрималовський

Доротюк запитала в Тетяни, чи страшно буде телеведучій, якщо повістка прийде її синові. На що Висоцька чесно відповіла, ледь стримуючи емоції – так. І назвала це найбільший страх. Водночас Аліна поцікавилась, чи справді в телеведучої не болить, що її чоловік вже понад двох років в ЗСУ, а інші чоловіки “живуть своє найкраще життя”.

“Як це не болить? Звісно болить. Я просто кажу, що ці маніпуляції не спрацюють в суспільстві, якщо закликати, викликати відчуття провини. Я не дуже розумію, як вони можуть не йти, чесно. Дійсно і буквально на карті існування наше. Якби в мене не було б мого функціонала з родинами і так далі, з дітьми, всіх навантаженнь – думаю я б пішла. Це ж не означає, що я мала бути штурмовиком у свої 47 років. Все одно знайшла б своє пристосування”.

Також в інтерв’ю зачепили тему мобілізації. За словами Доротюк, вона знає села, де вже всю молодь забрали. Аліна зазначила, що деякі українці наголошують: люди закінчуються, треба сідати, мовляв, за стіл переговорів.

“Люди не закінчуються. Вони закінчуються в одних місцях, а в інших перебір. Питання справедливості мобілізації відкрите. Принципи мобілізації поки що дискусійні. Нещодавно наш спікер парламенту заявив, що орієнтовно в кінці березня мають ухвалити, розглянути закон про мобілізацію. Пройшло три місяці дискусій. Принцип справедливості, наскільки він буде застосований в цьому законі, ми побачимо. Ми ж не зараз знаємо, що буде вкладено, до яких кінцевих результатів дійшли в цьому законопроєкті. Побачимо. Але справедливості в житті взагалі не має. Я ж вже у віці, я знаю. Її не має”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *