Помер актор Бернард Гілл – король Теоден із Володаря перснів та капітан Титаніка

Бернард Гілл – один із найрізноманітніших британських акторів. Він відомий глядачам своїми ролями у культових голлівудських фільмах, таких як «Титанік» та «Володар перснів». 5 травня 2024 року артист помер у віці 79 років. Сумну новину повідомив його агент Лу Коулсон. При цьому причини смерті актора поки не розкриваються.

«Бернард Гілл <…> помер сьогодні рано вранці», – передає видання Daily Mail слова агента артиста.

Журналісти звернули увагу на те, що артист помер за кілька годин до виходу на малі екрани серіалу «Відповідач» за його участю. Прем’єра має відбутися на телеканалі Бі-Бі-Сі увечері 5 травня.

Бернард Гілл і Лів Тайлер на голлівудській прем'єрі «Володар перснів: Дві вежі»

Бернард Гілл і Лів Тайлер на голлівудській прем’єрі «Володар перснів: Дві вежі»

Керівниця BBC Drama Ліндсі Солт прокоментувала звістку про смерть актора:

«Бернард Гілл залишив помітний слід на екрані, його довга кар’єра, наповнена чудовими та культовими ролями, свідчить про його неймовірний талант».

Неймовірний талант

Неймовірний талант

Бернард Гілл народився у 1944 році в Манчестері в сім’ї шахтарів. Зніматися в кіно та на телебаченні почав у 1970-х. Він набув популярності у Великобританії після участі у серіалі «Хлопці на узбіччі» 1982 року.

Бернард Гілл у 1982 році

Бернард Гілл у 1982 році

Загалом за свою творчу діяльність актор знявся у великій кількості фільмів, проте насамперед запам’ятався глядачам завдяки двом знаковим образам – капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі «Титанік» 1997 року та короля Теодена у трилогії «Володар перснів». Обидва фільми отримали по 11 «Оскарів» кожен, кожен також зібрав у прокаті понад 1 мільярд доларів.

У фільмі «Титанік»

У фільмі «Титанік»

Останні роки життя Гілл провів у Саффолку, у нього залишилися дружина Маріанна Гілл та син Габріель.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *