Олексія Суханова обурила реакція США на смерть Навального: Він звичайний ідол, в якого увірувала язична росія

Смерть російського опозиціонера Олексія Навального у в’язниці за Полярним кругом активно обговорювали політики в багатьох країнах. Його згадав навіть президент США Джо Байден. А сенатори почали обговорювати визнання рф державою-спонсором тероризму. Це привернуло увагу телеведучого Олексія Суханова.

У своїх соцмережах він висловив нерозуміння того, що лише смерть, або ж вбивство Кремлем Навального, стала каталізатором подібних розмов в Сенаті США. Щодо опозиціонера, то Суханов назвав його звичайним ідолом, в якого увірувала “язична росія”. Смерть Навального не стала для телеведучого чимось несподіваним.

На думку Суханова, світова політика і політики девальвують саму систему цінностей, бо вони змішали поняття що таке добре і що таке погане, бо другому надають властивості першого і навпаки.

“Триває руйнація цього фундаменту людства, гарантій, які мають панувати в цивілізації. Це має величезний вплив на систему світу, моделі “Людина-Держава”. І супутники цього жахливого процесу – новини з Польщі чи Словаччини, нескінченне занепокоєння, заяви ООН про неможливість визнати вбивства українців геноцидом, світова торгівля з Москвою, яку обклали “пакетами санкцій”, тощо. Цеглинки того нового світу, в який нас усіх затягують”.

Олексій зауважив, він розуміє – у світовій політиці свої правила. Бо це, на думку Суханова, гра закомплексованих осіб, яким до українців жодного діла.

“Впевнений тільки в одному – вистояти можна лише не вимикаючи мозок, тренуючи критичне мислення, аби одного ранку остаточно не прокинутися у творі вельмишановного Орвелла. Слава Україні! Слава нашим Героям! Слава мозку, який вміє думати, аби Україна і світ вижили в темряві світового політичного шабашу”, – підсумував Суханов.

Телеведучий Олексій Суханов

Телеведучий Олексій Суханов

Яку книгу мав на увазі Суханов

Телеведучий згадав роман-антиутопію”1984″ англійського письменника Джорджа Орвелла, написаний 1948 року й опублікований 1949-го. Твір розповідає історію Вінстона Сміта і його деградації під впливомтоталітарної держави, у якій він живе. Є найвідомішою і найцитованішою антиутопією у літературі і стоїть в одному ряду з “Прекрасним новим світом” Олдоса Гакслі і “451° за Фаренгейтом” Рея Бредбері.

“1984” та автор стали специфічними термінами при обговоренні питання приватності і державної безпеки. Так, термін “орвелліанство” описує дії або організації, що нагадують про тоталітарне суспільство, змальоване у романі, а фраза “Старший Брат пильнує за тобою!” почала позначати будь-який акт спостереження, який сприймається як насильницький.

Були часи, коли роман “1984” сприймався настільки революційно і здавався настільки політично небезпечним, що був заборонений деякими бібліотеками США, не кажучи вже про держави із тоталітарними режимами.

Олексій Суханов обурений, що лише смерть Навального привернула увагу Сенату США до важливого питання 2

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *